Blog: astrolog i astro tarot Jelena

Kakav je današnji dan?

Svaki trenutak je sam po sebi specifičan i neponovljiv, nikada nam se nije dogodilo ono što nam se sada dešava niti će se sadašnji trenutak ikada ponoviti. Ipak, slične stvari se dešavaju, one nikada nisu iste ali često mogu da budu veoma slične. Ta sličnost je posledica slične postavke planeta na nebu koje obrazuju specifičnu atmosferu. Mi u svom natalnom horoskopu imamo odeđene planetarne aspekte i kada se takva kombinacija aspekata ponovi i na Nebu, upravo se tada stvara potencijal da nam se i nešto konkretno dogodi u toj simbolici.

Primetili ste kako se atmosfera periodično menja. Nekada su dani veoma užurbani, prisutna je napetost među ljudima, sklonost konfliktima je naglašena i lako do njih može i da dođe, pa često kažete:“ Uh, kakav je ovo dan...samo da što pre prođe“! Nekada su dani tako monotoni i spori, kao da se ništa ne dešava. Pa viđate zamišljene ljude, svako je u svojim mislima i sam sa sobom, svi su se nekako ućutali. A pritom, ništa se posebno ni ne dešava, niti vama niti drugima. Imate utisak kao da je vreme stalo. Nekada dođu veseli dani, ljudi su ljubazni i nasmejani, a i među njima se nađe po koji „mrgud“ ali na njega niko ne obraća pažnju. Dešavaju vam se lepe stvari pa čak iako se ništa konkretno ni ne dešava vi ste iz-ko -zna- kojih razloga zadovoljni, veseli i srećni...Za te periodične promene najzaslužniji je Mesec. On je najbrži i najbrže se kreće, u jednom znaku se zadržava 2,5 dana. On je najzaslužniji za atmosferu na Nebu, a kako je na Nebu tako je i na Zemlji. Kretanje Meseca, njegova pozicija u znaku, njegovi aspekti koje tog dana obrazuje, opisaće i kakav će biti dan koji nas interesuje. Ako, recimo, Mesec određenog dana obrazuje puno aspekata, znaćemo da će taj dan biti veoma dinamičan. Ako su u pitanju neudobni aspekti moramo se posebno pripremiti i biti na oprezu. Ako nas interesuje posao, taj dan će biti izuzetno napet, greške će se lako napraviti, u konflikte ćemo veoma lako ući, naći će se već nešto što će nas iznervirati i izbaciti iz ravnoteže, napraviti problem itd.

Pa stoga, kada postavimo pitanje” Kakav je današnji dan“?, najdirektniji odgovor će nam dati pozicija Meseca.

Kada nešto planiramo, trebamo da iskoristimo dobru poziciju planeta na Nebu za to što planiramo. To je kao neka vrsta “intervencije“- kada naglašavamo povoljne planetarne aspekte a izbegavamo nepovoljne. Recimo,primera radi, interesuje nas Ljubav. Gledaćemo da Venera, planeta Ljubavi, bude na Nebu dobro postavljena. Želećemo da vidimo da je ona, recimo, povoljna postavljena sa Jupiterom, ili pak sa Marsom...sa Neptunom može da bude zaista čarobna a lako i tajna Ljubav... prosto je to atmosfera koja podržava. Konačan odgovor- koga dana je zapravo najpovoljnije da se Ljubavni susret desi- daće nam pozicija Meseca, jer na samom kraju neophodno je da on podrži celu priču.

Kao što sam već napisala, Mesec se kreće kroz jedan znak 2,5 dana i on iz tog znaka crpi energiju. Sama pozicija Meseca u nekom znaku, bez obzira na aspekte, već priča neku određenu priču. Potpuno je drugačija atmosfera na Nebu kada se Mesec nađe u znaku Riba i kada je, recimo, u znaku Vage. Ako bi recimo želeli da učestvujemo na nekom sportskom takmičenju, ili ako je takmičenje bilo koje vrste u kome želimo da budemo prvi i da pobedimo, povoljna je pozicija Meseca u znaku Ovna. Za kupovinu ili prodaju nekretnina, gradnju kuće- Mesec u Biku. Polaganje ispita, upis na nekakav kurs, kraće putovanje- Mesec u Blizancima. Porodične susrete, bliskost, opremanje doma- Mesec u Raku. Javne nastupe, ako želimo da budemo viđeni, popularnost- Mesec u Lavu. Posao, odabir saradnika, odlazak kod lekara, početak lečenja ili dijetu- Mesec u Devici. Javna, kulturna dešavanja, sklapanje braka, konsultacije, odlazak kod advokata- Mesec u Vagi.

Investicije, ulaganja, seks, operacije- Mesec u Škorpiji. Upis na studije, dalja putovanja, religija, moral- Mesec u Strelcu. Politička angažovanja, boravak na planini, štednja- Mesec u Jarcu. Razgovor sa astrologom, kupovinu kompjutera,ekstremni sportovi- Mesec u Vodoliji. Poseta crkvama i manastirima, duhovnost, meditacija- Mesec u Ribama, jer ovaj Mesec je prosto najbolji kanal za takve aktivnosti.

Nekada nam je naprosto do nečega veoma stalo pa ne želimo sve to da prepustimo slučaju, da prepustimo inerciji. Najveća vrednost Astrologije je u tome što nam ona omogućava da sagledamo sopstvene potencijale kao i da sagledamo sopstvene mane, što je zapravo svima nama najveći zadatak. I naravno, da se potrudimo da te mane otklonimo ili pak smanjimo kako bi se potencijali, koje svi imamo, mogli izraziti u svojoj punoj vrednosti.

Jelena 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
03.04.2012.

Venera i Pluton

14.03.2012.

Crni mesec - Lilit

26.12.2011.

Venera u Vodoliji

07.11.2011.

Venera u Strelcu

16.02.2011.

Mesec

bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter