Blog: astrolog i astro tarot Jelena

03.04.2012.

Venera i Pluton

14.03.2012.

Crni mesec - Lilit

26.12.2011.

Venera u Vodoliji

07.11.2011.

Venera u Strelcu

16.02.2011.

Mesec

Relokacijska astrologija

Relokacijska astrologija je grana astrologije koja se bavi izučavanjem datog horoskopa na različitim lokacijama. To je prilično stara tehnika I ona polazi od toga da svaki natalni horoskop ustvari predstavlja jedinstveni presek vremena i prostora i samim tim, ako promenimo prostor( recimo, odselimo se u drugi grad, državu, kontinent) menjamo i nešto u vremenu. Prostor i Vreme su u međusobnoj korelaciji i svaka izmena u prostoru donosi i odgovarajuću izmenu u vremenu, a samim tim i promenu u Sudbini. Sudbina, odnosno vreme, astrološki je predstavljena planetom Saturn, dok je prostor predstavljen planetom Jupiter. Jupiter predstavlja Svrhu života i spas od Sudbine. Mitološki je Jupiter( Zevs) pobedio svog oca Hronosa( Saturn)- Prostor pobeđuje Vreme i svaku neminovnost koju ono donosi. Da bismo uopšte mogli negde da odemo i da pronađemo mesto koje je idealno za nas, negde gde su Prostor i Vreme u odnosu na naš život i potrebe u potpunom skladu ipak je potrebno da taj potencijal, ta mogućnost, postoji u našoj natalnoj karti. Nekada je taj potencijal snažno ispoljen pa i ne treba mnogo da se trudimo, naprosto će se to desiti, nekada je on dosta slabo postavljen pa je potrebno da se malo više time pozabavimo. Relokacijski horoskop se pravi za natalno vreme rođenja ali za određeno izabrano mesto. Pozicije planeta ostaju iste ali se menjaju uglovi horoskopa( Asc. Dsc. IC. MC.) i samim tim i njihovi vladari. Naravno da ne možemo u potpunosti da promenimo sudbinu koja nam je rođenjem data, ne možemo da promenimo aspekte planeta i pozicije u znacima ali ono što možemo da promenimo su uglovi horoskopa a samim tim će se delovanje aspekata drugačije izražavati. Uglovi horoskopa su kao antene i oni najviše privlače. I nije isto ako nam se recimo, natalna Venera nalazi u 12. kuci pa nam je ljubav negde daleko, ne možemo lako da je materijalizujemo, moguće su tajne ljubavi, tajne veze… i recimo, sada u relokacijskom horoskopu Venera nam se nađe na vrhu 7.kuće, na uglu horoskopa, i mi odmah znamo da je to mesto upravo ono gde ćemo se zaljubiti, gde ćemo sresti ljubav svog života i najverovatnije partnera za zajednički život i brak. Na sledećem primeru koji ću prikazati moći ćemo da uočimo kako izmena u prostoru deluje na naš život, na našu sudbinu.

Ovo je natalna karta žene koja je preko svoga supruga otišla da živi u Australiju, Melburn. Ono što je interesantno je da su oni, pre nego što su se iselili, imali mogućnost da biraju između Australije i Amerike, ali su se ipak, iz nekog razloga, odlučili za Australiju.

Ono što se vidi iz natalne karte je da ova žena ima mogućnost da preko braka ode u inostranstvo. Njen suprug je profesionalno veoma uspešan i ambiciozan, pa je u jednom trenutku odlučio da karijeru nastavi u inostranstvu, želeći da još više napreduje u svom poslu kao i da svojoj porodici pruži povoljnije uslove za život. Birajući između Amerike i Australije, izbor je pao na Australiju, međutim da li je to bio dobar izbor? Ako pogledamo njenu natalnu kartu uočićemo da ona nema baš najpovoljnije postavljenu 9. kuću, a kako će nam biti u inostranstvu prvo što ćemo pogledati je 9. kuća, vladar 9.kuće, planete u njoj, kao i Jupitera i sam znak Strelca. Ovde uočavamo jak kvadrat Meseca iz 9. kuće sa vladarem 9. kuće, Marsom, pa mozemo da naslutimo da bi ona negde u inostranstvu mogla da upadne u određene probleme i da joj ne bude baš najbolje. Relokacijski horoskop za Australiju, Melburn izgleda ovako:

Upravo na ovom prostoru ti nepovoljni aspekti dolaze u prvi plan njihovom pozicijom na uglovima, Mars se našao na vrhu 7. kuće obrazujući kvadrat sa Mesecom koji se našao u 4. toj ugaonoj kući. Takva pozicija je dovela do velikih problema naročito u njihovom bračnom životu. Takodje, i zdravstveno se osećala dosta loše. Ona nije više mogla da podnese tu da ostane čak i po cenu razvoda. Nekada se desi da potpuno nesvesno izaberemo nešto što je za nas izuzetno nepovoljno, kao što se desilo u ovom slučaju. Ona je pritom imala izbor, ali kao da ju je neka nevidljiva sila povukla baš u tu stranu. Da su izabrali Ameriku ništa od ovog se ne bi desilo. Da su konsultovali astrologa pre nego što su otputovali izbegli bi mnoge neprijatnosti. Evo kako izgleda relocirani horoskop za Ameriku, Washington, D.C.

Odmah uočavamo da se Venera, planeta ljubavi, radosti i sreće nalazi tačno na uglu, u konjunkciji sa ascendentom i da dominira ovim horoskopom. Na ovom prostoru bi ona bila srećna, osećala bi se lepo, prolepšala bi se. Bila bi zadovoljna svojim brakom(Venera je u povoljnom aspektu sa Jupiterom, vladarem 7. kuće) i mogli bi da zaključimo da bi se na ovom prostoru ona osećala veoma udobno. Ono što je kasnije usledilo je da je njen suprug ipak uspeo da posle tri godine dobije posao u Americi i da se odseli sa svojom porodicom. I naravno, odnosi u braku su se popravili jer ovaj prostor upravo to i podržava.

Jelena 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter