Blog: astrolog i astro tarot Jelena

03.04.2012.

Venera i Pluton

14.03.2012.

Crni mesec - Lilit

Venera u Vodoliji

Mnoge nedoumice, koje su u proteklom periodu bile naglašene kada su u pitanju emotivni odnosi, sada će imati priliku da se potpuno prevaziđu. Svaki odnos koji nije bio savršen, odnos koji je sputavao ličnu slobodu, veze koje su više donosile tugu i brige nego sreće i radosti, u ovom periodu će proći kroz potpuno čišćenje. Mogući su nagli obrti, prekidi veza, nepredviđene situacije, iznenadni ulazak u novu vezu, afere… a sve to sa ciljem i u ime jedne reči: Oslobođenje!

Vodolija je 11. znak i njena planeta je Uran, bog Neba, i on baca svoje svetlosne zrake na nas i šalje nam poruku upravo kroz ovu Veneru. Venera je od Urana nastala, od njegovih genitalija bačenih u vodu, rodila se iz morske pene, iz okeana, ona je sačinjena od Urana i Neptuna, oni su njeni roditelji. Ovo je arhetipska Venera, i kada god vidimo da je ona povezana sa Uranom i Neptunom tada možemo govoriti o ljubavnom idealu, o tom tananom osećaju koji živi u Neptunu i znaku Riba gde je Venera egzaltirana, i o njenoj primarnoj potrebi koju Uran nosi a to je trenutak potpunog oslobođenja, jer ljubav je lepa samo kada je slobodna. Njena primarna potreba je oslobođenje i svaka takva ljubav koja je od Urana sačinjena sposobna je da inspiriše, da probudi nešto u onom drugom, i da pruži osećaj prevazilaženja granica.

Interesantno je to što je Venera svojim ulaskom u znak Vodolije obrazovala sekstil sa Uranom i upravo naglasila ovu potrebu za oslobođenjem, ovo je slika iznenadnih ljubavi u potpuno neočekivanim situacijama, slika jednog prijateljstva koje se pretvara u ljubav, slika slobodnih veza, neobaveznih, koje donose izuzetna uzbuđenja i veliku inspiraciju…Ona je takođe obrazovala kvadrat sa Jupiterom pa ovde imamo svakave afere i zabranjene veze, na putu, u inostranstvu, ljubav sa profesorom, sa osobom koja je zauzeta, ali ona voli da se raduje ma kakve bile okolnosti. Ulaskom u znak Vodolije i obrazujući ove aspekte ona aktivira fiksnu zvezdu Albireo, prirode Venere i Merkura, jednu mitološku priču iz sazvežđa Labud (Signus). Zvezda se nalazi u glavi Labuda i njen opšti uticaj je da donosi ljubaznost, prijatan izgled, udvaranje... a priča ide ovako...

Vrhovni bog i čuveni ljubavnik Zevs ( Jupiter) zaljubio se u Ledu, prelepu kćerku etolijskog kralja Testija i ženu spartanskog kralja Tindareja. On nikako nije mogao da je osvoji te je uzeo oblik prekrasnog belog labuda da bi zadobio njenu ljubav i naklonost. Jednoga dana, dok se Leda kupala u reci Euroti, ugleda prekrasnog belog labuda i poželi da mu se približi. Ne sluteći ništa, Leda se sprijateljila sa tim divnim stvorenjem i poklonila mu poverenje. Zevs je to iskoristio i obljubio je, a iz tog spoja rodili su se Blizanac Poluks i devojčica Helena. Iste noći, Leda je provela noć sa svojim suprugom Tindarejem, sa kojim je dobila ćerku Klitemnestru i Kastora- smrtnog Blizanca, budući da je njegov otac Tindarej smrtnik za razliku od Poluksovog oca- boga Zevsa.

Ovo je sazvežđe velikih ljubavi, zavodnika i uspešnog zavođenja. Ono u sebi nosi i erotske elemente obzirom da je Zevs uzeo izgled Labuda da bi zaveo Ledu. Sama Afrodita na svom amblemu ima Labuda, pa i njene kočije vuku labudovi. Opisuje brak i decu koja nastaju kao plod ljubavi ali postoji mogućnost i tajnog začeća, vanbračne dece, tajnih veza, skrivanja, kao i prevare. Takođe, bitna karakteristika konstelacije Labud je svaka umetnička inspiracija kao i lepota, ljubav ka umetnosti- posebno balet, ljubav prema vodi...

Interesantne situacije nas očekuju u ovom periodu, da li kroz poziciju Venere u znaku i njenih aspekata, da li preko mitološke priče koja je njenim prolaskom aktivirana, ali jedno je sigurno: u ovom periodu, kada se Venera nalazi u Uranovom znaku kao i u znaku Neptunove egzaltacije, ljubavi koje se dogode imaju tendenciju da budu zaista posebne.

Jelena 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
07.11.2011.

Venera u Strelcu

16.02.2011.

Mesec

bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter