Zabavni sadržaj - astro tekstovi

Astrohiling- dovodjenje planetarnih energija u balans

Postoji mnoštvo sjajnih metoda i načina preko kojih je moguće uspostaviti energetski balans, jedan od njih je Astrohiling - jedinstveni sistem astrološkog isceljivanja koji se primenjuje u okviru Energetske astrologije.

Natalna karta(horoskop) predstavlja preslikanu mapu neba u trenutku našeg rođenja i daje nam informacije( preko pozicije planeta, aspekata i kuća horoskopa) o našoj genetskoj kodiranosti, o onome čime smo na neki način uslovljeni i sudbini koja se preko toga dešava (preko astrološkog predviđanja događaja). Na taj način astrolog je u mogućnosti da klijentu pruži objašnjenje na koji način mogu ići događaji u mnogim oblastima njegovog života i kada će se oni dogoditi, može recimo da pomogne klijentu da razume krizni period u kome se nalazi, da mu objasni i ponudi savet kako da taj period prebrodi na najbezbolniji način, i još mnogo toga zaista može ...međutim, nije baš tako lako i jednostavno napraviti promenu tog planetarnog obrasca( aspekta) koji ima tendenciju da se u životu ponavlja, kao nekakva lekcija, kao sudbina koja nas vodi nevidljim nitima koje stvaraju naše planete i aspekti između njih.

Ako sada, kao astrolozi, posmatramo natalnu kartu kao Energetsku mapu, pozicija planeta i aspekti će nam opisati energiju od koje smo sačinjeni.Pozicija planete(planeta u znaku, kuci, aspektima) opisuje naš balans, balans naše energije, pa ako vidimo da je neka planeta problematično postavljena ne možemo očekivati da ćemo razumeti sve događaje koji se manifestuju unutar nas kao i izvan nas( preko okolnosti koje nam dolaze, preko događaja koji se dešavaju...). Ako, primera radi, imamo neki negativan aspekt koji se obrazuje između dve natalne planete, mi shvatamo da je vibracija između te dve planete na neki način narušena, da energija ne teče skladno, propusno, već da tu postoji sudar energija, da u tom delu dolazi do blokade energije... i to može različito da se manifestuje u našem životu.

Energetska astrologija se bazira na tome da je svaka planeta povezana sa određenim energetskim centrom (čakrom). Postoji sedam glavnih čakri (energetskih centara) koje su smeštene duž našeg kičmenog stuba i koje su povezane sa sedam planeta( Mars, Venera, Sunce, Mesec, Merkur, Jupiter i Saturn). Takođe, imamo i energetske centre koji se nalaze izvan našeg tela a oni su povezani sa transcendentnim planetama- Uranom, Neptunom i Plutonom, i oni nas otvaraju ka višim stanjima svesti.

Sada dobijamo spoznaju da je svaki izazovni aspekt zapravo disbalans između dva energetska centra(čakre), da na tom mestu postoji blokada ili grč koji sprečava energiju da kruži pravilno, i ta energetska blokada se manifestuje u životu čoveka na različitim nivoima: nivo elementa zemlje(fizičko zdravlje, snaga tela); element vode( emocije, problemi u odnosima...); element vatre(energija, vitalnost, volja...); element vazduha(mentalna stabilnost, uverenja, ideje...).

Ako postavimo pitanje: na koji smo način povezani sa planetarnim uticajima i kako to planete deluju na nas, odgovor bi bio da se dejstvo planeta ostvaruje putem efekta zvanog magnetna rezonanca. Poštovani autoritet na polju kosmičkog magnetizma dr. Pirsi Sejmur smatra da „ Solarni sistem deluje kao međupovezana mreža planetarnih polja i njihovih rezonancija, u kome Sunce, Mesec i planete „ telegrafiraju“ svoje vibracije ka nama preko magnetnih signala“. Te planetarne vibracije mi „primamo“ preko energetskih centara- čakri, koje predstavljaju polja suptilne energije koja su u interakciji sa planetama Sunčevog sistema.

Posmatrajući natalnu kartu kao energetsku mapu možemo utvrditi kakvo je stanje sa svakim energetskim centrom (čakrom), na kom energetskom nivou postoji problem, pa ako se taj problem isceli, izmeniće se i događaji zajedno sa psihološkim i fiziološkim problemima koji zbog toga nastaju. Astrohiling se bavi isceljenjem planetarnih obrazaca tako što se energetski centri putem posebnih tehnika dovode u balans. Ovo balansiranje vrši se putem cvetnih esencija( Bahovih, Australijskih, Kaliformijskih..), životinjskih esencija, esencija dragog kamena i mnogih drugih. Sve ove esencije su vibratorne, deluju veoma suptilno, i već posle izvesnog vremena može se vrlo jasno uočiti poželjna promena. Takođe, sa upotrebom esencija, preporučuju se i Energetske vežbe. To je set vežbi koji je kreiran za svaku čakru(energetski centar) posebno.

Na taj način se nepovoljna planetarna konfiguracija(pozicija, aspekt) transformiše u skladno i harmonično stanje, time se podiže energetska vibracija i dolazi do promene u životu u svakom smislu. Kada svoje planetarne potencijale živimo na niskom vibratornom nivou, svaki neudoban aspekt će se pokazati slično u životima različitih pojedinaca. Ali kada svesno počnemo da radimo sa svojom životnom energijom, ona tada počinje da pokazuje svoje pravo lice u smislu najveće autentičnosti, najvećeg potencijala i onoga što je Duša svesno sebi postavila kao izazove, da bi se razvijala i dostigla Kosmičku svest. Astrohiling pruža mogućnost da astrologija ne bude više samo informativna već ona postaje transformativna. Uran, planeta astrologije, je egzaltirana u znaku Škorpiona, znaku transformacije što i jeste njen krajnji cilj i najveći zadatak.

Astrolog Jelena 0906 200 600

Pozovite svog astrologa na broj:  0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

13.02.2015.

Dan zaljubljenih

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter