Zabavni sadržaj - astro tekstovi

Pun Mesec na 13 stepenu Škorpije

Pun Mesec je svetlo u mraku koje nam pomaže da vidimo ono mesto, one ljude koje nismo dovoljno sagledali i videli. Misteriozan i mističan znak Škorpije je ovog puta domaćin Punog Meseca i pomažemo da osvetlimo neke stvari iznutra. Deluje da nam se sve jasno, a ipak puno stvari su nedorečene. Kao da sve ostaje u oku posmatrača, a unutrašnji vulkani gore.

Da podsetimo da je Pun Mesec opozicija Sunca i Meseca i kao takva jako je bitno definisati znake u kojima se nalazi i jedna i druga planeta (Sunce i Mesec). Znaci Bika i Škorpije se suprostavljaju i oba dolaze do izražaja tražeći da se sumira, apsorbuje i otpusti sve ono što ničemu više ne služi i što nema smisla. Škorpija uvek raumišlja šta je ispod površine, voli da kontroliše, taajanstvena je i posesivna. Njena energija je uranjanje u dubinu i istraživanje skrivenog, neobičnog, čudnog, morbidnog ili najbolje reći ona ide do srži, do suštine stvari, dok je njen vodič – izazov. Polje koje obuhvati ovom Lunacijom će nam otkriti mnogo više nego što se na prvi pogled vidi, a ujedno to polje će tražiti od nas kontrolu.

Bik sa druge strane ne voli da se talasa. On je pacifist, pobornik mira. Najbolje se oseća kada je okružen lepim stvarima (Bik je dete Venere). Sve što je ugodno svim njegovim čulima je njegova gravitacija koja ga privlači svom svojom snagom. Kontrola stvaranja, stabilnost, okruženost mirom i spokojom je vizija i potreba ovog znaka.

Pun Mesec traži od nas završetak, da “požanjemo ono što smo posejali”, a ova škorpionska Lunacija govori da idemo dublje, dalje u nepoznato, izazovi nas čekaju, a ona druga strane lunacije (Sunce u Biku) uporno šapuće:”… ostani, ovde je sigurno, ne želim da idem tamo gde je nepoznato i strano…”. Ovo je vreme otvorenosti vašeg nesvesnog da spoznate šta u stvari želite i to kroz polje gde se Lunacija dešava, a na način Škorpije i Bika gde se dešava opozicija Meseca i Sunca.

Na našim prostorima se Pun Mesec dešava 4.maja 2015. u 5h43 na 13 stepenu Škorpije. Svi oni koji imaju natalne planete ili bitne tačke u chartu između 11 i 15 stepena fiksnih znaka (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) osetiće uticaj ove Lunacije, dok polje gde vam se dešava Pun Mesec je mesto završetka, svođenje računa i plodova u zavisnosti od dela i udela.

Astrolog Violeta

Pozovite svog astrologa na broj:  0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

13.02.2015.

Dan zaljubljenih

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter