Zabavni sadržaj - astro tekstovi

13.06.2013.

Šta čeka Rakove?

22.05.2013.

Sunce je naš život

Tehnika Nordijskog boga Odina RUNE

Rune su jedan od sjajnih načina duhovnog rada da započnete potragu za istinom...Rune za mene predstavljaju set ključeva koje su poslužile za otkrivanje tajni...

Pa da započnemo priču o njima...

U Skandinaviji, Danskoj, Britanskim ostrvima, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Italiji svugde gde su se germani kretali koristile su se Rune kao pismo i to se zove Runska azbuka. Čak i prevod sa starog germanskog jezika reč Runa znači –šaputati ili tajna. Slovni znak Runa je jednostavan jer se sastojih od pravih linija.

Osim kao pismo, Rune su korišćene i kao sredstvo za proricanje i za magiju, odnosno za pravljenje talismana i amajlija.

Zašto ih nazivaju i tehnikom nordijskog Boga Odina- Skandinavci imaju svoju priču o nastanku runa. Jedna okultna tradicija kaže da je nordijski bog Odin prve rune naslikao vlastitom krvlju. Legenda kaže da je vrhovni bog Odin proveo devet dana proboden na drvetu ne bi li primio okultna znanja.

Rimski istoričar Kornelije Tacit ( 55 - 120 n.e.) u svojoj "Germaniji" detaljno opisuje kako su sveštenici antičke Nemačke izvodili okultne obrede proricanja sudbine služeći se isključivo RUNAMA. Legenda kaže da je vrhovni bog Odin proveo devet dana proboden na drvetu ne bi li primio okultna znanja. Tokom devet vetrovitih noći saznao je za misteriju runa, koju je zatim preneo narodu. Verovanje u božansko poreklo runa dovelo je i do njihovih magičnih moći.

Epitaf ispisan Runama na jednom švedskom grobu "Ovde sam sakrio magične rune, koje ni zle sile ne mogu da poremete. Onaj ko uništi ovaj spomenik umret će strašnom smrću!" Kroz ovo se vidi da su ljudi sa tog prostora i iz tog razdoblja verovali u moć Runa i kada su prokletstva u pitanju, odnosno bacanje kletvi.

Vikinzi su pred boj urezivali sigile Runa na svoje mačeve i na svoja oružja u cilju zaštite.Šamani su bili pozivani da bacaju Rune u cilju zaštite od zlih duhova i dobrog ishoda svakog pohoda. Legenda kaze da je Odin je otkrio rune preko samospoznaje kada se ranio svojim kopljem Gungnirom i visio na drvetu Yggadrasil(drvo sveta po verovanju Nordijskog naroda Vikinga). Gledajući u ponore Nifhliema devet dana I devet noći ukazaše mu se glifovi i sigili Runa i otkri njihovo znanje i misteriju. Odin taj bljesak samospoznaje pokloni ljudima da ih čuva, štiti i vodi…

Pozovite svog astrologa na broj:  0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter