Godišnji kineski horoskop za 2017. godinu
28-og januara 2017-e godine ući ćemo u godinu Petla. Crvenog/Vatrenog Petla. I zaključićemo je 15-og februara 2018-e godine.

I sami ste svesni da smo u periodu promena, pravih tektonskih poremećaja u našim životima, koje traje već godinama unazad. Godina Vatrenog Majmuna iz koje smo izašli, koja je bila obeležena numerološkom devetkom donela nam je promene koje su nas vodile ka završetku.

A šta nas čeka u ovoj? Pazite sada ovu kombinaciju – Petao, ptica koja najavljuje rađanje Sunca, početak novog dana, izlazak iz mraka i stupanje na svetlost – onaj koji priziva radost, onaj koji svojom pesmom nosi poruku – noći je kraj! – vreme je za buđenje! – iskombinovaće se sa numerološkom simbolikom ove godine koja je JEDINICA – broj Sunca i Marsa, broj novog životnog ciklusa i novog početka.

Ovo, bar za sada zvuči super, zar ne? Zvuči kao da ćemo se promrdati, kao da ćemo živnuti, kao da ćemo širom otvorenih ruku zgrabiti promene,one pozitivne i divne, koje samo čekaju na nas. Da li će ovo baš biti ovako? Pa, realno gledano – jednim velikim delom hoće. No, ne treba zaboraviti da je ovo ipak VATRENI Petao....i ne treba zaboraviti da Sunce, a Mars pogotovo – mogu itekako da ožare i da opeku.

Znači, kad to malo prevedemo – čeka nas jedna dinamična, temperamentna, verovatno prevrtljiva godina. Istina je da ćemo biti spremni na akciju. Ali, neki put ćemo biti spremni i na rizične poteze koji će se neki put isplatiti, a neki put baš i ne. Zašto? Pa zato što ko se s vatrom igra, od vatre može i da se opeče, zar ne?

Zato, ako hoćete da ovu godinu iskoristite na najbolji mogući način, morate istaknuti one dobre i kvalitetne Petlove osobine – hrabrost, odanost, entuzijazam, vedrinu, spremnost na inicijativu, pronicljivost, logiku, moralnost, odgovornost i tačnost.

Ne biste trebali da se vodite onim negativnim a one su – ego. Ja na prvom mestu. Samo ja sam u pravu, svi ostali nemaju pojma. Dalje – spremnost da izazivate sudbinu, ishitreno i impulsivno, bez trunke razmišljanja, osvetoljubivost, surovost, preterana ambicioznost, sklonost ka ekscesima, ljubomora, posesivnost, prevara i izdaja.

Nemojte zaboraviti – ova godina donosi ogromne potencijale. Bukvalno – možete preokrenuti svoje živote za 180 stepeni na bolje. Donosi vam jednu neverovatnu energiju i spremnost za inicijativu. Doneće vam i neke dosta dobre i lakše okolnosti nego inače.

Od vas zavisi kako ćete ih iskoristiti. Ne zaboravite u godini Vatrenog/Crvenog Petla ulazite u nov životni ciklus. Kako ga započnete, tako će vam biti na dalje. Potrudite se da ovaj nov početak bude baš u Petlovom stilu, u njegovom najboljem izdanju – iskoračite iz mraka na svetlo i najavite ulazak Sunca u vaš život.

Vreme je da se radujete, pustite iz grla pesmu, radosnu i neobuzdanu i prigrlite ono najbolje što vam je ova godina pripremila. Neka vam je sa srećom!!!

PACOV

10.02.1948.-28.01.1949.
28.01.1960.-14.02.1961.
15.02.1972.-02.02.1973.
02.02.1984.-19.02.1985.
19.02.1996.-06.02.1997.
06.02.2008.-25.01.1990.

Ljubav

Godina Vatrenog Petla može u vama probuditi neke osobine koje nisu bile toliko aktuelne I na površini do sada. Ukoliko ste u emotivnim relacijama ili brakovima verovatno je da ćete biti mnogo ljubomorniji I posesivniji nego inače, I to naročito tokom februara I maja meseca. Jun će biti prožet dosta napornom energijom između vas I voljene osobe, pa bi konstantne svađe mogle dovesti čak I do kratkotrajnog odvajanja ili distanciranja tokom jula. Ipak, želja za pomirenjem I za stabilizacijom vratiće vas jedno drugom već u avgustu mesecu. Ostatak godine neće doneti neke veće probleme za vas kao par. Ono čega biste trebali vi lično da se čuvate jeste jedna forma destruktivnosti I impulsivnosti koja će se povremeno javljati I koju je potrebno kontrolisati. Budite svesni – partner neće biti inicijator problema, već vi. Slobodni pripadnici ovog znaka mogli bi već tokom februara uploviti u tajnu vezu u kojoj će verovatno biti “treća osoba”. Ovo bi se moglo održavati par meseci, ali sam kraj proleća će doneti razdvajanje I vaše konačno shvatanje da tu nemate šta da tražite. Najbolji periodi za ulazak u solidne emotivne odnose su avgust, oktobar I januar 2018-e. Ovo ne znači da u drugim mesecima nećete imati ljubavnih šansi, ali bi one bile uglavnom prolaznog I neobaveznog tipa.

Posao

Ova godina će biti dosta zahtevna po vas, jer će testirati vašu energiju, želju za napredovanjem, trud I ambicioznost. Sve do početka letnjih meseci slobodno računajte na dosta promenljivu situaciju u radnom okruženju. Vrlo brzo ćete shvatiti da su vam neke kolege jaki konkurenti u borbi za poziciju I da će se neki od njih služiti I nekorektnim potezima. Maj I jun će biti naporni, jer će poslovna svakodnevica biti uzavrela, a odnosi sa saradnicima često pod tenzijom. Početkom leta dolazi do smirivanja situacije – neki od vas će se u tom periodu odlučiti I za prekid trenutnog posla ili će definitivno staviti tačku na neke odnose. Od početka jeseni ulazite u jedan značajno bolji poslovni period koji će vam jako brzo doneti ozbiljne poslovne ponude I pružiti vam mogućnost napredovanja. Ukoliko vam se otvore šanse za rad sa strancima, prihvatite. U poslednja dva meseca godine ne bavite se nekim većim investicijama, jer će prilivi novca biti smanjeni. Generalno – ova godina donosi promenljivu finansijsku situaciju.

Zdravlje

Jun, jul i decembar će biti nepovoljni u zdravstvenom segmentu po vas.

BIVO

29.01.1949.-16.02.1950.
15.02.1961.-04.02.1962.
03.02.1973.-22.01.1974.
20.02.1985.-08.02.1986.
07.02.1997.-27.01.1998.
26.01.2009.-13.02.2010.

Ljubav

Biće vam potrebno da se prilagodite zahtevima ove godine, koja je za vaš ukus – previše burna I nestabilna. Sigurno je da ćete do kraja marta muku mučiti u svojim emotivnim vezama I brakovima, jer će ponašanja partnera ponekad prevazilaziti granice vaše tolerancije. Ipak, od početka aprila ulazite u period smirenosti I stabilnosti. Oni koji su u vezama tokom jula I avgusta verovatno će doneti odluku o početku zajedničkog života ili eventualnom planiranju braka. Jul je posebno pogodan što se trudnoća tiče, pa planirali ili ne planirali prinove – ovo vas može “zadesiti”. Tokom jeseni neki od vas mogu ili promeniti mesto boravka ili investirati u kuću, stan, životni prostor. Sam kraj kalendarske godine – decembar mesec donosi vam ozbiljniji problem sa emotivnim partnerom – vaša ljubomora će biti jako naglašena, a moguće je I da ćete itekako imati osnova za nju. Slobodni pripadnici znaka u prolećnom periodu mogu ući u emotivni odnos koji će u isto vreme biti uzbudljiv, ali I naporan za vas. Moguće je da se neće održati duže od par meseci. Za vas je mnogo bolji period od juna do septembra, kada se može pokrenuti jedna ozbiljna priča koja će imati završnicu u zajedničkom životu ili braku. Decembar mesec donosi vam povratak nekoga iz prošlosti koga biste voleli da u potpunosti zaboravite.

Posao

Onu sigurnost kojoj težite u poslovnom segmentu neće biti lako dostići. Vi ste vredan radnik, ali ni vi se ne možete baš uvek izboriti sa preprekama i blokadama koje vam se nameću. Do proleća je moguće da će neki od vas ili ostati bez posla ili se samovoljno odlučiti za prekid ranog odnosa. April i septembar su najbolji za pronalaženje posla nezaposlenima. Relativno mirna poslovna situacija polovinom godine dovešće kod nekih od vas do mogućnosti da na pravi način pokažu svoje potencijale, i mogli biste napredovati na samom kraju leta ili početkom jeseni. Ako želite da pokrenete privatni posao, baš ovaj period je odličan za aktivaciju vaših planova. Period od oktobra do februara 2018-e godine je dosta pozitivan po vas, s tim što biste tokom decembra mogli imati manjih nesuglasica sa nadređenima. Finansijski segment će biti bolji nego tokom 2016-e, ali još uvek daleko od zadovoljavajućeg.

Zdravlje

Problematični meseci za vas su mart, oktobar i decembar – naročito ovaj poslednji.

TIGAR

17.02.1950.-05.02.1951.
05.02.1962.-24.01.1963.
23.01.1974.-10.02.1975.
09.02.1986.-28.01.1987.
28.01.1998.-01.02.1999.
14.02.2010.-02.02.2011.

Ljubav

Ova će godina vrlo često testirati vaše emotivne relacije I u ovom segmentu će vam ponekad biti teško da se prilagodite energijama Vatrenog/Crvenog Petla. Vi ste biće kome je uvek potrebna makar minimalna doza slobode, osećaj da možete otići kad god poželite (mada niko ne kaže da ćete to I uraditi) I ukoliko emotivni partner nije mudar I ne ume da prepozna ovakve situacije kod vas, nastajaće problemi. Postojaće velika šansa da se okrenete na neku drugu stranu, čisto da biste sami sebi dokazali da niko ne može da vas sputa I okuje. Situacije baš ovog tipa mogu se dogoditi tokom peroda maj-jun, kada će vaša krv lako proključati I kada će vam biti potrebno da vas svi ostave na miru. U tom periodu eventualno možete skrenuti u neki odnos “sa strane”. Takođe, novembar mesec donosi vam još jedno iskušenje, još jednu želju da se osetite slobodno, vaš avanturistički duh će biti u potpunosti probuđen. Kod slobodnih pripadnika ovog znaka, zbog velike okrenutosti ka profesionalnom segmentu, biće premalo vremena za neke iole ozbiljnije priče. Možete funkcionisati u neobaveznim, polu prijateljskim šemama veći deo godine. Ipak, period od novembra ove do februara 2018-e godine doneće vam ljubav, I to baš onakvu kakvoj se nadate. Tigrovi će krenuti u osvajanje I više ih niko neće zaustaviti.

Posao

Koliko je na ljubavnom planu ova godina nepouzdana I nestabilna, toliko je savršena u poslovnom segmentu. Iako ćete period do početka marta nekako prespavati I morati da se zadovoljite polu-sigurnošću u materijalnom segmentu, od tog meseca kreće vaš veliki preporod I preokret po pitanju profesije. Neki od vas će promeniti radno mesto, drugi će dobiti veliko unapređenje, pojedini će ostvariti saradnje koje će ih na duži rok vezati I doneti im dobru finansijsku stabilnost. Maj može aktivirati I saradnje sa strancima ili vas makar vrlo često odvesti na putovanje van zemlje. Od septembra ulazite u “novi krug” boljitaka I dobrih profesionalnih prilika – šta više, nekima će novembar mesec doneti iznenadno otvaranje šanse koju nikako nećete želeti da propustite. Po pitanju finansija očekujte velike preokrete – bićete više nego zadovoljni kada zaključite ovu godinu!

Zdravlje

Februar, avgust I novembar su nepovoljni u zdravstvenom segmentu.

MAČKA (ZEC)

06.02.1951.-26.01.1952.
25.01.1963.-12.02.1964.
11.02.1975.-30.01.1976.
29.01.1987.-16.02.1988.
16.02.1999.-04.02.2000.
03.02.2011.-22.01.2012.

Ljubav

Ova je godina za vaš tip energije pomalo „divlja“ i nećete se baš uvek snalaziti u njoj. Naročito će pogoditi one u emotivnim i bračnim relacijama, najviše iz razloga što se nećete uvek osećati sigurno pored voljene osobe. U godinu Vatrenog/Crvenog Petla ulazite optimistično, sa velikim idealizmom, očekujući da bude neuporedivo bolja od prethodne. Međutim, već vam mart mesec može doneti prvo razočarenje jer će neke različitosti između vas i partnera izaći na videlo i osetićete da se emotivno udaljavate. April i maj donose smirenost, vraćanje ljubavi i korektne odnose sa voljenom osobom. U ovom periodu u dužim emotivnim vezama može doći do veridbi, planiranja braka ili proširenja porodice. Iskreno, jun i jul su dva najgora meseca u ovoj godini. Bićete u potpunom rasulu, može doći i do okončanja nekih emotivnih relacija, a na dnevnom redu će biti vernost i poverenje između vas i voljene osobe. Ako ovo pregurate kao par, očekuje vas povremeno promenljivo, ali dosta korektno stanje u postojećim odnosima sve do kraja godine i februara 2018-e. Slobodnima stoje mnogobrojna nova poznanstva, bićete mnogo društveniji i aktivniji nego tokom godine Vatrenog Majmuna. Pravi periodi za ljubav su april, maj, septembar, novembar, decembar 2017-e i januar 2018-e godine.

Posao

Iako ni u poslovnom segmentu ovo neće biti mirna godina, ipak će vam doneti velike pozitivne promene do kojih ćete morati da dođete kroz izvesnu formu borbe i stresa. Godina je dobra za profesionalno usavršavanje, za sve vrste seminara, obuka – unapređujte svoje znanje da biste dostigli ono što želite – unapređenje na radnom mestu! Do kraja maja uglavnom ćete funkcionisati dosta dobro, sa manjim usponima i padovima. Jun i jul su nepovoljni i u poslovnom segmentu, jer se tada može aktivirati konkurencija u najbližem poslovnom okruženju. Neko će vam raditi iza leđa, možete biti predmet ogovaranja, pa i nekih podmetanja od strane osoba kojima verujete. Period septembar – decembar je naročito plodonosan – tada možete napredovati, ali i dobiti podršku od uticajnih osoba, autoriteta, šefova. U finansijskom segmentu – drugi deo godine je dosta stabilniji i moći ćete da budete zadovoljni.

Zdravlje

Nepovoljni meseci u zdravstvenom segmentu – mart, jun, jul, oktobar i februar 2018-e godine.

ZMAJ

27.01.1952.-13.02.1953.
13.02.1964.-01.02.1965.
31.01.1976.-17.02.1977.
17.02.1988.-05.02.1989.
05.02.2000.-23.01.2001.
23.01.2012.-09.02.2013.

Ljubav

Ova će vam godina doneti pregrš onoga što vi najviše volite i što vas suštinski pokreće – izazova. Sad, ponekad vam ti ljubavni izazovi baš i neće biti mili, pogotovo ukoliko ste u emotivnim ili bračnim relacijama, ali ne sumnjam da ćete se uspešno izboriti sa njima. Vreme „bura i oluja“ može krenuti već tokom marta meseca, kada će vernost u vašem emotivnom odnosu doći na dnevni red. Moguće je da ćete ili vi ili voljena osoba čuti neke priče koje će vas duboko uznemiriti. Ipak, ovo biste trebali da relativno brzo sredite kroz komunikaciju. Maj je sledeći izazovni mesec kada ćete i vi i partner biti naglašeno nervozni i nespremni da se prilagodite jedno drugom. U julu je najbitnije da imate dobru komunikaciju sa voljenom osobom – ćutanje će samo dovesti do većeg jaza između vas dvoje. Još jedan nezgodan period je oktobar, kada će se nanovo pokrenuti pitanje vernosti – ovde može doći do ozbiljnijih problema, pa gledajte da ovo izgladite što pre. Slobodni pripadnici znaka će pomalo ljutati na polju ljubavi. Brza zaljubljivanja i još brža odljubljivanja će postati maltene vaša svakodnevica. Tek period od novembra 2017-e do februara 2018-e godine doneće zaista ozbiljnu šansu da u nekom odnosu i trajno ostanete. Biće ovo burna godina u kojoj ćete itekako uživati!

Posao

U poslovnom segmentu godina Vatrenog/Crvenog Petla biće nepredvidiva, pomalo naporna, ali ćete kroz nju steći veliki profesionalni napredak i uspon i što je najlepše – finansijski ćete proći neuporedivo bolje nego u proteklih par godina. Posle relativno mirnog početka, promene na poslu će krenuti neočekivano tokom marta meseca. Trebaće vam izvesno vreme da se snađete u svemu ovome, ali nakon razgovora sa nadređenima, shvatićete da vam ove promene ni na koji način ne mogu naškoditi. Period jun-jul donosi neku stagnaciju. Dosta komplikovanih okolnosti na poslu, imaćete povremeno osećaj kao da ništa ne možete konkretnije uraditi niti pokrenuti. U ova dva meseca prilivi će biti osetno manji. Oktobar je još jedan naporan mesec – moguće su krađe i u bukvalnom i u prenesenom značenju – neko vam može „ukrasti“ ispred nosa unapređenje. Period novembar-februar donosi dobre novčane prilike.

Zdravlje

Nepovoljni meseci u zdravstvenom segmentu – mart, maj, jul, avgust, septembar.

ZMIJA

14.02.1953.-02.02.1954.
02.02.1965.-20.01.1966.
18.02.1977.-06.02.1978.
06.02.1989.-26.01.1990.
24.01.2001.-11.02.2002.
10.02.2013.-30.01.2014.

Ljubav

Generalno, vaša energija može se uskladiti sa energijom godine Vatrenog/Crvenog Petla, ali će biti potreban period prilagođavanja. U tom smislu, slobodno računajte da će u vašim emotivnim i bračnim relacijama period od kraja januara i početka ove godine pa do kraja juna meseca biti prilično turbulentan. U ovom periodu očekujte da ćete se često svađati sa voljenom osobom i bračnim partnerom, da će odnosi biti napeti, pa čak da ćete u jednom trenutku razmišljati da je možda najbolje prekinuti odnos. Svađu će izazivati raznorazne situacije – obostrana nervoza zbog posla ili zbog finansija, mešanje prijatelja ili porodice u vaš odnos, a tokom aprila čak će i pitanje vernosti i ljubomora doći na dnevni red. Kada uđete u jul mesec, ušli ste u fazu smirivanja i stabilizaciju odnosa. Ne samo to, tokom avgusta i septembra neki od vas koji su u dužim vezama mogu se odlučiti za ozvaničenje odnosa ili početak zajedničkog života. Kod slobodnih pripadnika znaka prvi deo godine obeležiće svakakve ljubavne zgode i nezgode. Možete se naći u tajnoj vezi sa zauzetom osobom, a velike strasti će vas definitivno uvući u neke odnose za koje ćete itekako biti svesni da su prolaznog i neobaveznog tipa. Avgust i septembar dovode do „fatalnog poznanstva“ i početka odnosa koji će trajati i biti vredan truda.

Posao

Ulazite pod dosta nepovoljnim okolnostima u ovu godinu. Tokom marta meseca već će vam biti jasno da je neophodno da što pre nešto promenite – neki od vas će se tada odlučiti za potpuni zaokret u poslovanju, okrenuti se saradnji sa strancima ili pak početi da ulažu u dopunsko obrazovanje, želeći da izađu iz začaranog kruga u koji su se uvukli. April, maj i jun donose posebno nepovoljne okolnosti na poslu – konkurenciju, podmetanja, velike trzavice sa kolegama i sa nadređenima. Pojedini pripadnici ovog znaka iskoristiće ovo da se odvoje i da pokrenu privatni posao. Ako budete strpljivi, od kraja avgusta kreće vreme vašeg napredovanja. Sam mesec septembar može doneti unapređenje, stabilnost i sigurnost ili veliku podršku drugih ljudi. Od novembra ulazite u period prosperiteta, velikih pozitivnih promena i boljih finansijskih prilika, koji će trajati sve do februara 2018-e godine.

Zdravlje

Nepovoljni meseci u zdravstvenom segmentu su februar, april, maj, jun, oktobar i decembar.

KONj

03.02.1954.-23.01.1955.
21.01.1966.-08.02.1967.
07.02.1978.-27.01.1979.
27.01.1990.-14.02.1991.
12.02.2002.-31.01.2003.
31.01.2014.-18.02.2015.

Ljubav

Ljubavni segment bi mogao tokom ove godine trpeti, naročito kod onih pripadnika znaka koji su u emotivnim vezama ili bračnim relacijama. Godina Vatrenog/Crvenog petla usadiće u vaša srca nemir i u vaša tela strast kojima će se povremeno biti teško odupreti, koliko god to vi pokušavali. Od polovine aprila kreće ludilo kod vas. Iznenadna pojava jedne osobe, moguće preko poslovnog segmenta koja će vas u potpunosti opčiniti i zaludeti. Mislićete da se sama srodna duša, rođena samo zbog vas pojavila i da ne postoji niko više na ovom svetu. Partner će početi da sumnja negde polovinom jula meseca da bi avgust i septembar doneli otkrivanje ovog odnosa i izlazak istine na videlo. E dragi moji, od tog trenutka imate dve mogućnosti, a mislim da ste ih obe itekako svesni – ostaviti trenutnog emotivnog partnera ili ostaviti osobu sa kojom ste u tajnoj vezi. Neki od vas će odlučiti na jedan, neki na drugi način. U svakom slučaju, posledice svojih odluka videćete u periodu decembar – februar. I slobodni će imati svoje uspone i padove tokom ove godine – svega će ovde biti – i uplitanja u „nedozvoljene“ odnose, i tajni, i razlike u godinama, i avantura. Tek će vam sam kraj kalendarske godine i ulazak u 2018-u doneti pravu ljubav. Kao što vidite – na emotivnom planu ni malo laka situacija – komplikovano i ludo, burno, strasno!

Posao

Godina Vatrenog/Crvenog Petla mnogo više vam odgovara u poslovnom segmentu, jer vas pokreće i čini da dinamičnije i ambicioznije grabite ka svojim ciljevima. To ne znači da ćete do njih doći lako, ali svakako označava da imate izuzetno dobrih prilika da poboljšate svoje pozicije i naročito unapredite finansijski segment. Do kraja februara shvatićete da morate da menjate nešto u svom pristupu i da je neophodno da napravite velike zaokrete, čemu ćete i pristupiti tokom perioda mart – jun. Od avgusta će sve ono što ste u prethodnom periodu uradili itekako rezultovati, a od tada vam se otvaraju i velike šanse za kontakte sa stranim firmama ili ćete od domaćih saradnika dobiti dobre poslovne ponude. Sam kraj godine i početak naredne, period decembar – januar obeležiće velikim finansijskim boljitkom. Neki od vas će u ovom periodu promeniti posao ili započeti uspešan privatni angažman.

Zdravlje

Zdravstveno su nepovoljni februar, jul, septembar i decembar mesec.

KOZA (OVCA)

05.02.1943.-24.01.1944.
24.01.1955.-11.02.1956.
09.02.1967.-29.01.1968.
28.01.1979.-15.02.1980.
15.02.1991.-03.02.1992.
01.02.2003.-21.01.2004.

Ljubav

Energija godine Vatrenog/Crvenog Petla vam u potpunosti odgovara i moći ćete i na emotivnom planu da osetite napretke kroz nju. Postojeće emotivne veze su stabilne i period do kraja leta samo će povećati povezanost i bliskost sa voljenom osobom. Kraj godine će biti malo naporan za vas dvoje, najverovatnije zbog povećanja poslovnih obaveza kod oboje. Ukoliko budete želeli da ozvaničite svoju vezu, to se može dogoditi već tokom prolećnih, najkasnije jesenjih meseci. U brakovima će period od oktobra do decembra takođe biti napet, najverovatnije zbog nekih većih finansijskih izdataka ili zabrinutosti za nekog starijeg člana porodice. U suštini, relativno mirno ćete proći kroz ovu godinu. Oni koji su slobodni mogli bi prvu veliku emotivnu šansu imati već tokom marta i aprila. Maj mesec može ponovo pokrenuti bivšeg partnera prema vama i ako iznova otpočnete odnos sa njim, izvesno je da bi ovo moglo i trajati. Ako propustite ove prilike, sam kraj leta – avgust, donosi vam još jednu šansu za lepu i skladnu emotivnu priču. Period od oktobra pa sve do kraja godine Crvenog/Vatrenog Petla tokom februara, uglavnom će vas vući na neku drugu stranu i malo ćete emotivnih prilika imati. Oni koji su ostali usamljeni do tada, uglavnom će biti u nekim prolaznim odnosima i sa osobama za koje se neće preterano vezati.

Posao

U poslovnom segmentu će ovo biti prilično dobar period za vas. Od samog početka godine Vatrenog/Crvenog Petla vi ćete svojski prionuti na posao. Period do kraja aprila obeležiće solidna poslovna situacija, mogućnosti za nove saradnje i korektan odnos sa poslovnim partnerima. U maju mesecu možete čak dobiti obziljnu ponudu od veće firme ili će vam neko od vaših uglednijih prijatelja „otvoriti vrata“ neke saradnje koja je dosta značajna i finansijski vrlo povoljna po vas. Do septembra meseca uglavnom ćete uspeti da napravite velike iskorake na bolje, a nekima od vas bi do tog perioda moglo doći i unapređenje i korak više kada je pozicija u pitanju. Sama jesen će već doneti neku problematiku. Mnogi od vas će razmišljati o promeni radnog mesta, ali vam se svakako ne odlučuje da to radite u ovoj godini. Svoju odluku ostavite za februar 2018-e jer će se do tada stvari raščistiti.

Zdravlje

Zdravstveno su nepovoljni maj, septembar, novembar i decembar mesec.

MAJMUN

25.01.1944.-12.02.1945.
12.02.1956.-30.01.1957.
30.01.1968.-16.02.1969.
16.02.1980.-04.02.1981.
04.02.1992.-22.01.1993.
22.01.2004.-08.02.2005.

Ljubav

Energija vašeg znaka teško se uklapa sa energijom godine Vatrenog/Crvenog Petla. Preispitivanja će biti prisutna u emotivnim vezama i brakovima a neki od vas će tokom ove godine shvatiti da trenutni partner nije neko koga mogu da zamisle pokraj sebe. No, idemo redom – već na samom početku ove godine vidi se težina u vašim emotivnim relacijama. Mart će doneti izvesno poboljšanje, ali samo na kratko, pošto već od aprila ponovo upadate u slične situacije sa voljenom osobom. Jul i avgust vam opet pogoduju, a kod nekih od vas prinova će učiniti da se situacija smiri i stabilizuje. Kod onih odnosa koji su slabi, nesuglasice će se ponovo aktivirati od septembra meseca, a moguće je da ćete u tom periodu ili eventualno u oktobru ili vi ili partner ući u tajni odnos koji će biti otkriven tokom decembra. Konkretno, baš ovaj mesec je i ono što „presuđuje“ ostajete li zajedno ili ne. Slobodni pripadnici ovog znaka bi mogli ući u dosta komplikovanu emotivnu vezu tokom marta koja bi funkcionisala na dalje sa promenljivim uspehom. Ipak, ako zajednički pregurate prvu polovinu godine, više je nego izvesno da bi se ovaj odnos ustalio i postao trajna vrednost kod vas. Periodi koji su još dobri za ljubav su jun – septembar, a ako želite samo strast i neobavezan odnos, onda čekajte novembar koji će vam pomeriti tlo pod nogama.

Posao

Ovo je godina u kojoj ćete imati malo uticaja na dešavanja. U suštini, sve će se odvijati bez vaše kontrole, ali to ne znači automatski da ćete poslovno proći loše. Neki od vas će već tokom februara i marta dobiti odličnu poslovnu ponudu, koju ako prihvate – obezbedili su sebe na duže vreme. Pojedini pripadnici ovog znaka će smatrati da je odlazak u privatnike najbolje rešenje za njih i to možete pokrenuti u periodu maj – jun. Celo leto vam odlično ide i to je u suštini vreme kada ćete najviše i zaraditi. Oni koji planiraju saradnje sa strancima mogu ih ostvariti u periodu od kraja proleća do kraja leta i onda ponovo na samom kraju godine – tokom decembra i januara 2018-e. Jesenje vreme će vam doneti dosta trzavica, nesigurnosti i nervoze, ali se u suštini, neće dogoditi ništa loše – ispašće da ste se samo džabe nervirali i brinuli. Finansijski je ovo promenljiva godina – čekaju vas veliki prilivi, ali i dosta troškova.

Zdravlje

Zdravstveno su nepovoljni februar, oktobar, novembar i decembar mesec.

PETAO

13.02.1945.-01.02.1946.
31.01.1957.-17.02.1958.
17.02.1969.-05.02.1970.
05.02.1981.-24.01.1982.
23.01.1993.-09.02.1994.
09.02.2005.-28.01.2006.
28.01.2017.-15.02.2018.

Ljubav

Dragi Petlovi, ulazimo u VAŠU godinu. Vi, koji ste rođeni borci, perfekcionisti, oni koji su veliki inovatori, koji drugima možda izgledaju sujetno i egoistično, dok u suštini u sebi nose toplu dušu i potrebu da zaštite svoje „piliće“. Šta god da ti „pilići“ predstavljaju – bilo da su to vaše ljubavi, vaše pozicije, vaše drage osobe, deca, roditelji – ne postoji šansa da ono što je VAŠE bude na bilo koji način ugroženo dok ste vi tu. U sebi nosite velike radosti i još veće strasti – onaj ko je vas voleo, neće vas i ne može vas zaboraviti nikada, jer su posle vas svi ostali bezlični i dosadni. Da, slažem se da umete biti teški i terati neku svoju pravdu, biti analizator i onda kada ne treba, kritičar čak i kada kritika nije na mestu, ali vi to ne radite iz zlobe ili iz sujete, već zato što želite da od ovog sveta napravite bolje mesto, pomognete ljudima koji su oko vas da budu kvalitetniji, odgovorniji, odaniji. Kažu da dva Petla ne mogu nikada zajedno, što je donekle i logično. Ko je to još video da jedno dvorište ima dve ove ptice – zna se ko najavljuje jutro i prvi dočekuje dan. Može biti samo jedan – to je vaše geslo i njega se pridržavate po svaku cenu. Pošto je ovo vaša, Petlovska godina – budite sigurni u jedno – doneće vam mnogo dobrih i podsticajnih stvari, probudiće vas u potpunosti, dati vam mogućnost da dosegnete neslućene visine i u ljubavi i u poslu i u svakom životnom segmentu koji vas interesuje. Ipak, ne zaboravite ono što sam napisala – dva Petla ne mogu zajedno....Iz tog razloga znajte – energije će povremeno tokom ove godine biti toliko jake, velike i snažne, čak i za vas. I zato morate biti oprezni. Nemojte suludo, onako kako vi to samo znate ulaziti u rizike, nemojte presecati preko noći, nemojte se svađati i delovati ishitreno – uključite ono što najbolje funkcioniše kod vas – hladnu logiku i analizatorski um – i budite sigurni da nećete pogrešiti ni u jednom momentu! Emotivno – neke veze,pa možda i brakovi će u ovom periodu prestati da postoje. Najnezgodnije je vreme do proleća i onda nakon novembra meseca. Razmislite, ali ako ste zaista stigli do kraja i više se ništa ne može popraviti, onda šta da se radi....Kraj uvek donosi i novi početak. Slobodni će biti u svom potpuno ludom i otkačenom fazonu – zavodiće, biće zavedeni, osvajaće, ljubiće, patiće. Onu pravu ljubav naći ćete u periodu mart – septembar. Onu koja vredi i koja traje.

Posao

Poslovno – prepreka nema, osim ako ih vi sami ne napravite. Pred vama je godina početka kada je karijera u pitanju. Prva od mnogih. Zato – zapevajte punog glasa svoju veselu pesmu. Ovo je vaše vreme!

PAS

02.02.1946.-21.01.1947.
18.02.1958.-07.02.1959.
06.02.1970.-26.01.1971.
25.01.1982.-12.02.1983.
10.02.1994.-30.01.1995.
29.01.2006.-17.02.2007.

Ljubav

Godina Crvenog/Vatrenog Petla za vašu će energiju biti povremeno teška. Biće potrebno mnogo kompromisa, mnogo davanja i pružanja ljubavi i pažnje, mnogo balansiranja, da biste na kraju stigli do potpune usklađenosti i stabilnosti. Iako će za „suživot“ sa ovom godinom biti potrebno vreme, budite sigurni da će vam se ona itekako isplatiti. U vašim je emotivnim i bračnim relacijama početkom godine zastoj i distanciranost od voljene osobe. Česte su svađe i rasprave i jedna dosta napeta situacija koja može potrajati sve do kraja maja mesec. Od početka juna ipak ulazite u period kada se nežnost i strast ponovo bude između vas dvoje i ako uspete da održite ovaj „tempo“, imaćete solidan i ostatak godine. Doduše, decembar će biti malo „mutan“ i to najviše iz razloga što će se pojaviti neke sumnje i nedoumice kod vas i kod partnera podjednako, pa se možete međusobno optuživati za prevaru. Jun, oktobar i decembar su u suštini tri kritična meseca za vas dvoje, pa bi bilo dobro da u tim periodima maksimalno „povučete ručnu“ da ne bi došlo do prekida odnosa. Slobodnima će sve do kraja aprila biti aktuelna neka prošla ljubavna priča, od koje ćete konačno krajem tog meseca ili početkom maja dići ruke. Od oktobra ulazite u vreme ljubavi, i poslednji meseci ove godine biće obeleženi lepom emotivnom pričom.

Posao

Ove godine ćete smatrati da se vaš rad ne ceni dovoljno, pa možete padati u „daun“ i razmišljati o promeni radne sredine. Napeti odnosi u poslovnom okruženju će biti naročito aktuelni tokom marta i maja meseca, sa nekim ljudima jednostavno nećete uspevati da funkcionišete kako treba. Tokom jula meseca neka kritika od strane saradnika ili nadređenih delovaće na vas da se „zainatite“ i da krenete da radite u tempu „sto na sat“. Računajte da od početka avgusta ulazite u jedan potpuno drugačiji period, kada ćete se prvo aktivirati vi, a onda će za redom krenuti da se aktiviraju poslovne šanse. Moguće je da tada stupite u kontakt sa ozbiljnim poslovnim partnerima iz inostranstva, a neke od vas tada čekaju češća poslovna putovanja van zemlje. Od polovine septembra kreće period unapređenja, poboljšavanja finansijske situacije i promena radnih mesta na bolje. Zaključićete ovu godinu pozitivnim bilansom.

Zdravlje

Zdravstveno nepovoljni su februar, mart, maj, septembar, decembar mesec.

SVINJA

22.1.1947-09.02.1948.
08.02.1959.-27.01.1960.
27.01.1971.-24.02.1972.
13.02.1983.-01.02.1984.
31.01.1995.-18.02.1996.
18.02.2007.-06.02.2008.

Ljubav

Ovo je godina prodora za vas. Godina koja daje sve ili ništa. A vi ćete se potruditi da dobijete sve. Neki « preseci » su počeli da sazrevaju u vašoj glavi još tokom godine Vatrenog Majmuna. Sada je vreme da ih i realizujete. U emotivnim vezama i bračnim odnosima ova godina će doneti ili potpuni kraj ili potpuno nov početak. Sredine, na žalost neće biti. Ili vas dvoje ostajete zajedno, od sada pa do kraja vremena, ili idete svako na svoju stranu. Neki će odnosi početi da krckaju već tokom marta meseca, ali oni koji trebaju da nestanu, to će i uraditi u periodu septembar 2017-e – februar 2018-e godine, s tim što napominjem da je septembar nekako presudan. One emotivne relacije koje prežive ove dane, nastaviće da traju, a u dužim emotivnim vezama već bi novembar mogao biti mesec početka zajedničkog života, ako to već ne uradite u maju mesecu. Sto se slobodnih pripadnika ovog znaka tiče, pred vama je jedna godina kada ćete malo « lutati », ali sve vreme imajući na umu samo jedno – pronaći pravu ljubav. Da, imaćete vi svojih skretanja u neke povremene ili neobavezne odnose, ali i kada budete u njima, bićete vrlo dobro svesni da to nije namenjeno da traje. I čekaćete pravu osobu. Vreme za nju je tokom aprila ili pak tokom novembra meseca. Tada se možete ustaliti, smiriti i pronaći pravu sreću.

Posao

Poslovno ste vi itekako sazreli u prethodnim godinama, prošli kroz velike nedoumice, kroz velike padove i opet se uzdigli, ne dozvoljavajući sebi da očajavate i žalite za prošlošću. Imaćete par ključnih momenata u ovoj godini – prvi bi mogao biti već tokom februara, i to je dosta dobra šansa za uspeh. Ukoiko je ne ostvarite, april i maj vam donose još jednu, a računajte da ćete u ta dva meseca zaraditi više nego što ste to zaradili tokom celokupne 2016-e godine. Letnji meseci će nekako proleteti, vi ste u dobrom raspoloženju i poslovno uglavnom funkcionišete kako treba. U septembru se može dogoditi veliki preokret – tokom tog meseca ste pod jakim sudbinskim uticajima i možete otići na bilo koju stranu i promeniti svoj život u trenutku. Iako će kraj godine biti naporan po vas, zadovoljni ste – imate dosta poslovnih obaveza, ali solidno zarađujete i osećate se stabilno u poslovnom segmentu.

Zdravlje

Zdravstveno su nepovoljni septembar, oktobar, decembar 2017-e i januar 2018-e godine.

Violetaastrolog Olga:0906 200 600(fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter