Blog: astrolog i astro tarot Jelena

03.04.2012.

Venera i Pluton

14.03.2012.

Crni mesec - Lilit

26.12.2011.

Venera u Vodoliji

Solarna eklipsa i Buđenje svesti

Svako od nas, barem jednom u životu, doživi prelomne trenutke, kada naš život krene jednim sasvim drugačijim tokom, kada nas nekakav događaj, bilo pozitivan ili negativan, potpuno izbaci iz uobičajenog toka života i otvori nam vrata za jednu drugačiju stvarnost... Ovakvi trenuci su veoma intenzivni, nose ogromnu energiju i pružaju nam mogućnost da se probudimo iz Sna koji se zove inercija života.

Eklipse predstavljaju pomračenja Sunca i Meseca i one upravo simbolišu ovakve trenutke. Solarna eklipsa, pomračenje Sunca, predstavlja konjunkciju Sunca i Meseca u blizini Čvorova( do 19 stepeni) i Lunarna eklipsa, pomračenje Meseca, predstavlja opoziciju Sunca i Meseca u blizini Čvorova( do 12 stepeni) i dešavaju se 4 do 7 puta godišnje. Dakle, Eklipse predstavljaju pomračenja Sunca i Meseca u blizini Čvorova koji su zapravo delovi Meseca jer predstavljaju tačke u kojima Mesečeva putanja preseca ekliptiku. Ovo je veoma snažan trenutak, imamo spoj Sunca i Meseca u blizini Čvorova, spoj razuma i osećanja, svesnog i podsvesnog, a Čvorovi, koji su simbol uzroka i posledice, daju ovom trenutku posebnu važnost. Predstojeća Solarna eklipsa će se odigrati u samu zoru, u petak 25.11.2011. u 7h 9 min, na 2. stepenu Strelca, u neposrednoj blizini samog stepena egzaltacije Južnog Čvora ( 3. Stepen Strelca) i izvesno je da budi energiju koja je vezana za eterični, osećajni nivo u koji se ulazi preko Južnog Čvora. Vladar ove Eklipse je Jupiter i on se nalazi na stepenu koji je veoma blizu stepenu egzaltacije Meseca (3. Stepen Bika), što je opet pokazatelj da ova eklipsa otvara polje eteričnog univerzuma, polje emocija, osećanja.

Pogledajmo gde nam se ta eklipsa dešava, da li će nam aktivirati neku planetu ili vrh kuće, koliko smo povezani sa njom, da li smo mi ti koji smo prozvani, i na koji način? Od nas zavisi kako ćemo ovaj uticaj iskoristiti, koliko ćemo biti sposobni da zaronimo u najnesvesnije, najdublje delove sebe sa ciljem da ih osvetlimo i transformišemo na najsmisleniji način. Koliko ćemo biti sposobni da se otvorimo i da prevaziđemo sebe, toliko ćemo imati mogućnosti da nam se otvore novi putevi za koje nismo mogli ni da predpostavimo da postoje.

Jelena 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
07.11.2011.

Venera u Strelcu

16.02.2011.

Mesec

bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter