Merkur prema horoskopskim znakovima

Mrekur je planeta koja predstavlja sposobnost rezonovanja, razumevanja, vaš um i način na koji to činite. Merkur u svakom znaku ima razlicit uticaj, upliv.

Merkur u Ovnu

Ključna reč je impulsivnost

Osobe sa merkurom u ovnu su maštovite, imaju dobar uvid u sve i u svemu žele da budu prve. Lako se izražavaju i izvanredno improvizuju, borbene su i vole dobru polemiku. Ponekad mogu biti tvrdoglavi.

Merkur u Biku

ključna reč je konkretnost

Osobe sa merkurom u biku su zainteresovane za novac i materijalna dobra, umetnosti i suprotni pol. Ne prihvataju odmah nove ideje, ali kad se prihvate nečeg, ne odustaju. Vise se oslanjaju na životno iskustvo nego na knjige.

Merkur u Blizancima

Ključna reč je pričljivost

Ovakav položaj merkura daje osobama izvanredan rečnik, uživaju u učenju, lako i vešto komuniciraju. Misli su im brzinom munje, šarmantni su, često gestikuliraju. Logičko zakljucivanje je doseglo svoj maksimum.

Merkur u Raku

Ključna reč je receptivnost

Pažljiv slušalac, saosećajan prema drugima, ali ima problema kada nastoji objektivno da razmišlja, jer se uvek tu umešaju sopstvene emocije. Ponekad bljesne intuicija, voli poeziju. Veoma emotivan i lako podleže svojim čulima.

Merkur u Lavu

Ključna reč pozitivnost

Razmišlja na dramatican način, ali tu je uvek uključeno srce, vizionar i idealista. Dostojanstveni su i stalo im je da ostave utisak na druge. Vole da ih smatraju autoritetom, veoma su sposobni da rešavaju probleme.

Merkur u Devici

Ključna reč metodičnost

Razmišlja hladnokrvno, logično i nepristrasno, analitični i praktični. Zanimaju ih mnoge stvari i mogu biti ubedljiv sagovornik. Znaju da znanje pretvore u materijalnu korist. Zdrav razum i poštenje, takođe donosi merkur u devici.

Merkur u Vagi

Ključna reč diplomatija

Prijateljski nastrojeni, širokih nazora i racionalnosti mogu biti strogi kada je reč o sopstvenim principima. Užasavaju se nepravde. Mrze svađe i pokušavaju da dođu do zajedničkih rešenja. Žude za intelektualnim dostignućima, vole umetnost.

Merkur u Škorpiji

Ključna reč oštrina

Kritičan, skeptičan, a ponekad tajnovit i sumnjičav, to je merkur u škorpiji. Osobu sa ovakvim merkurom veoma teško je ubediti da promeni mišljenje. Rešenost je bezgranična i tako nepokolebljiva da osoba može sve prepreke kako bi postigla to sto želi.

Merkur u Strelcu

Ključna reč nezavisnost

Iskreni sa smislom za zajedljiv humor, impulsivni, cesto kažete nešto, a ne razmišljate o posledicama. Ponekad do istine dođete intuicijom. Osobe sa ovakvim merkurom su darežljive, poštene i ne vole nikog da obmanjuju.Merkur u Jarcu

Klučna reč ozbiljnost

Vredni, oprezni, iskreni, prodornog uma, izvanredno pamte brojke i činjenice. Mogu biti taktični i vešti diplomata, imaju jasno rezonovanje i ideje koriste u praktične svrhe. Realista pre nego idealista, sa izraženom samodiscplinom. Podržava tradicionalne vrednosti.

Merkur u Vodoliji

ključna reč originalnost

Osobe koje imaju merkur u vodoliji imaju jaku intuiciju i obično dobro procenjuju ljudsku prirodu, pronicljivi i vedrog duha. Sposobnost apstaktnog mišljenja, studiozni i društveni. Sa lakocom pišu i govore. Zainteresovani za nauku, skloni okultnom.

Merkur u Ribama

Klučna reč refleksivnost

Izražena intuicija, učite apsorbujući znanje, a ne proučavajući udžbenike, romantična i pesnička duha. Obično skrivate ono što mislite, otvarate se samo bliskim prijateljima i rodjacima. Ovo ukazuje na dvojstvo, podležete spoljnim uticajima, što dovodi do menjanja raspoloženja. Voli da bude dobro obaveštena o svemu, osoba koja ima merkur u ribama.

Autor: Milena Bojanić

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter