Zabavni sadržaj - astro tekstovi

13.06.2013.

Šta čeka Rakove?

22.05.2013.

Sunce je naš život

Kako steći mali ili veliki novac

AKO TI SAM NE VOLIŠ NOVAC, DAJ GA LOPOVIMA I ONI TI GA NEĆE UZETI. KONFUČIJE

U našem horoskopu je prikazan način za sticanje novca. Znaci, polja i međusobni aspekti pokazuju nam kako ćemo ga steći. Treba naglasiti takođe da naš odnos prema novcu je različit od karaktera do karateka, od predispozicija , kao što je to isto vezano na primer za naš odnos prema braku, poslu, prijateljstvu i drugo.

Druga polje horoskopa opisuje kako ćemo novac zaraditi, koliko ćemo biti zadovoljni. Dobre planete u drugom polju ukazuju da cemo novac lakse sticati i pokazuje naš uopšteni odnos prema raznim vrednostima. To je polje koje označava JA IMAM, znači ono što sam ja stekao i što posedujem, veze koje imamo. Vladar vrha drugog polja pokazuje nam ambijent na koji način se sprovodi realizacija sticanja. U dobrim aspektima ide bez teškoća, pogotovo ako su to Sunce, Mesec ili Jupiter.

Mi kao ljudska bića živimo u materijalnom svetu. Ma koliko težili svom duhovnom razvoju, koji je neosporan, moramo jesti, platiti račune, odgajati decu i priuštiti sebi osnovne ljudske potrebe. Mali novac u horoskopu predstavlja planeta Merkur, i polje i aspekti pokazuju kako se on stiče. Veliki novac, bogatsvo i obilje predstavlja Jupiter.

Često se desi da nas je život još pri izlasku iz škola, fakulteta odvukao ka Merkuru, a da naš Jupiter spava neprobuđen u horoskopima našim. U zavisnosti od znaka, polja i aspekata saznajemo da li nam je dato da do novca stignemo kroz borbu, napor, nekad ga nasledimo, a nekad ga lako stičemo. Nekad nas novac čeka u inostranstvu, nekad bas tamo gde smo rođeni, nekad kroz samostalni posao, nekad kroz brak ili partnerstvo. Mesec u drugom polju donosi promenljivost po pitanju novca. Putovanja u vezi trgovine, i pomoć od žena. Mesec u povoljnim aspektima s Jupiterom donosi dobre prihode, i uopste pomoć od ljudi, u vezi bilo kog posla. Merkur u dobrom aspektu s Marsom donosi spretnost, koja nam kao karakterna osobina, omogućava da budemo snalažljivi i ostvarimo svoj cilj.

Jupiter u dobrom aspektu s Venerom, donosi obilje. Često štiti od mogućih drugih štetnih uticaja. Donosi sreću i bogatstvo. Jupiter u dobrom aspektu s Marsom donosi uspeh, a gde je uspeh tu je uglavnom i naša stabilnost vezana i za novac.

Za kraj želim naglasiti, da Merkur i njegove pozicije ne znače mali novac u smislu da smo siromašni i da nemamo od čega da živimo. Ako je Merkur bolje stacioniran u horoskopu treba ići prema njemu. Isto tako ako je Jupiter dobar, a mi ga zaobilazimo iz raznih razloga, preporučljivo je obratiti pažnu na njega i ono što nam on može doneti.

Pozovite svog astrologa na broj:  0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)

< 1 2 3 4 5 6 7 8 >
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter