Blog: astrolog i tarot tumač Olga

OVAN - Kombinacija znaka i podznaka

Kao i znak u kome smo rođeni, tako i podznak definiše nas kao osobe i daje nam određene modele ponašanja, karakteristike, vrline i mane. Podznak ili Ascendent je znak koji se nalazio na najistočnijoj tački neba u trenutku našeg rođenja. On je u isto vreme tačka koja u horoskopu predstavlja početak prve od dvanaest kuća koje, svaka za sebe, predstavljaju neke od segmenata našeg života. Kombinacija znaka i podznaka daje sliku osobe i njene ličnosti, u fizičkom i psihološkom smislu, pokazuje njen temperament, načine na koji funkcioniše, kakav prvi utisak ostavlja i kako se predstavlja svetu koji je okružuje.

Ovan/Ovan

Vatrenog temperamenta, veliki entuzijasta, spreman da sruši brda i planine da bi došao do svog cilja. To su romantični, plemeniti i strasni ljudi, hrabri do ludila, koji ne obraćaju pažnju na prepreke kada žele nešto da dobiju – za njih prepreke postoje samo zato da bi ih oni srušili. Pa i glavom kroz zid, ako treba. Večiti osvajači tuđih srca sa malo mana, a jedna od njih je i ova – kada jednom sruše prepreke i osvoje, brzo se zasite. I krenu dalje. U nove avanture. Nova osvajanja.

Ovan/Bik

Ovaj podznak smiruje i stabilizuje vatrenog Ovna, donosi mu osećaj mere, razumnost i racionalnost. To su osobe koje su sigurne u sebe, pouzdane i kao partneri i kao prijatelji i u poslovnom smislu. Jednom osvojenu ljubav ili položaj teže da zadrže i nadograđuju. Čulni su, energični i svojeglavi, sposobni da se strpljivo i sa merom bore za ono što žele. Teško ih je isprovocirati, ali ako uspete u tome – bolje bežite. Jednom probuđen, njihov bes je teško zauzdati.

Ovan/Blizanci

Ovo su dinamične i aktivne ličnosti, osećajne i intelektualne. Otvorene su, vesele i sve ih zanima. Ovaj podznak daje Ovnu sposobnost diplomatije i govorništva, kao i načine da razmišljanjem nađe izlaz iz svakog problema u koji uspe da se uvali. A toga ima poprilično, jer im impulsivnost Ovna ne da da budu mirni – uleću kao muva bez glave u sve vrste spektakularnih dešavanja, osvajanja, bitno je samo da se nešto događa. Teško se vezuju i smiruju, jer im sve brzo dosadi.

Ovan/Rak

Ovo su osobe mnogo senzitivnije nego tipični Ovan, i važne stavke u njihovom životu su kuća, porodica i tradicija. Ova kombinacija znaka i podznaka je poprilično teška, jer Ovan tera na akciju, a Rak želi svoj mali, miran i povučeni svet. Volja udružena sa osećanjima i senzibilnošću se najbolje pokazuje u varijanti kada ove osobe imaju aktivan poslovni život, a u isto vreme topli dom i porodicu koju neguju sa ljubavlju. U ljubavi su spontani i lako se vezuju.

Ovan/Lav

Kao rođeni za diplomate. Jer, sve je tu – ambicioznost, akcija, snaga, hrabrost, organizacija. To su divne, tople i plemenite ličnosti, sposobni su za planiranje i strategiju, ka svom zacrtanom cilju hrle kroz upornost i entuzijazam. Jaki su, u potpunosti sigurni u sebe, svoje sposobnosti, ali i u svoju nadmoć nad drugima. Zato im je to i mana – njihova gordost i ponos su najslabije tačke kod njih, i to što smatraju sebe nepobedivima i nepogrešivima. Neće priznati svoju grešku, a kada su povređeni, ćutaće i trpeće sa ciničnim osmehom na licu. Veliki zavodnici u mladosti.

Ovan/Devica

Prilično kontradiktorna kombinacija, jer treba spojiti Ovnovu razuzdanost i animalne instinkte sa Devicinom racionalnošću i kontrolom. To su osobe od inicijative, zdravog razuma. Nestrpljivi su i tvrdoglavi, sposobni da uoče slabosti drugih i da ih iskoriste za svoje ciljeve. Uredne su, oprezne i kontrolisane, sa dovoljno volje da svoje planove realizuju u stvarnosti. U ljubavi su zahtevni, tvrdoglavi, teške naravi, partneru nameću svoju volju i ne pristaju na kompromise.

Ovan/Vaga

Ovo su Ovnovi koji prvo razmisle, pa tek onda krenu glavom kroz zid. Komunikativni su, taktični, uredni i čisti, imaju osećaj za pravdu i sposobnost da razvijaju dobre odnose sa ljudima. Totalno su šarmantni, iako izgleda kao da se oko toga ne trude uopšte. To su osobe koje mnogo očekuju od drugih, dok svoju sopstvenu nezavisnost dobro čuvaju. Teško ostvaruju dobru komunikaciju u ljubavi, i svojim ponašanjem nesvesno mogu jako povrediti partnera.

Ovan/Škorpija

Snažnog temperamentna, ponosni i dostojanstveni. Ovo je kombinacija koja donosi nesalomivu volju ali i impulsivnost. Teško ih je upoznati do kraja, jer njihova mirna i spokojna spoljašnjost krije agresivnost, kompleksnost, ali i osetljivost. Imaju oštar jezik i sarkastičnost i cinizam je njihovo ubojito oružje. Nemaju dlake na jeziku, direktni su, a kada žele da dobiju nešto otklanjaju prepreke bez problema. Magnet su za suprotni pol, mada njihova netolerancija dovodi do sukoba sa voljenom osobom.

Ovan/Strelac

Osobe koje vole nezavisnost i ne dozvoljavaju drugima da im se mešaju u život. Veseli su i vedri i njihov bezbrižni optimizam lako osvaja sve koji se nađu u njihovoj blizini. Njihov smeh je zarazan i teško je da ostanu neprimećeni, čak iako su u gomili ljudi. Mana im je narcisoidnost, o sebi imaju ubedljivo najviše mišljenje, jer smatraju da su nepogrešivi i neodoljivi. U ljubavi su izrazito čulni i strasni, i teško im je da ostanu verni samo jednom partneru...

Ovan/Jarac

Teško kao kombinacija i za njih same, a i za osobe koje ih okružuju. U jednom trenutku zrače toplinom, optimizmom, šarmom, a već u sledećem su rezervisani i hladni. Cene moć, uspeh, autoritet i trude se da se profesionalno maksimalno dokažu. Nisu površni, ambiciozni su i kada se duboko zaljube skroz verni, mada je partnerima teško da se izbore sa njihovom povremenom rezervisanošću. Izuzetno su vezani za porodicu, ljubav i podrška im je izuzetno potrebna da bi mogli da istraju u svojim naporima.

Ovan/Vodolija

Evo otvorenih osoba, izuzetno vezanih za prijateljstvo i slogu. U glavi im ključa od ideja, zamisli, planova, neki od njih teško ostvarivi...ali, što je veći izazov, njihov mozak brže radi i više se angažuju. Komunikativni su i nezavisni, veliki individualisti kojima je sloboda mišljenja, govora i delanja na prvom mestu. Nepredvidljivi su i u poslu i u emocijama, teško ostaju verni. U ljubavi su tvrdoglavi i svojeglavi, nespremni da saslušaju i ispoštuju partnerovo mišljenje.

Ovan/Ribe

Kontradiktorni, neobični, u jednom trenutku puni optimizma, poleta, dok već u drugom zatvoreni u svoj mali svet, u sanjarenju. Ovaj podznak smiruje vatrenog Ovna, i mada u mladosti to teško ide zajedno, što su stariji biće sve više smireni duhom, pouzdani i veoma snažno emocionalni. Sposobni za velike zarade, ali isto tako teško zadržavaju novac, jer su velike trošadžije. U emotivnim odnosima su nesigurni i zatvoreni, ali u dužim vezama, ako shvate da mogu da veruju partneru, duboko se vezuju.

Olga 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
< 1 2 
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter