Blog: numerolog i tarot tumač Vesna Virgo

Numerologija kao misterija života

Numerologija je jedna od ezoteričnih disciplina koja nam pomaže da lakše razumemo svet koji nas okružuje, a život učinimo radosnijim i smirenijim. Numerologija nas uči da na pravilan način shvatimo svrhu postojanja i lakše prebrodimo neke stvari u životu. Ljudi u Univerzumu mogu da utiču na svoj život ako na pravilan način kontrolišu moć, koju svako od nas poseduje, a ponekad nismo svesni toga. Numerologija proučava spoljašnji i unutrašnji svet. Zahvaljujući njoj možemo da uspostavimo ravnotežu i dođemo do harmonije koja nam je preko potrebna. Brojevi ne samo da imaju svoj sopstveni život, oni kompletno preslikavaju naše živote. A u ovaj čarobni svet numerologije moramo da krenemo od njenih početaka, da bi lakše razumeli ovu nauku.

Pitagora se smatra ocem numerološke analize današnje numerologije, a moderna numerologija se dobila integracijom učenja starog Babilona, Pitagore i njegovih sledbenika astroloških principa ,helenističke Aleksandrije,rano hrišćanskog misticizma, hebrejskog sistema kabale i okultizma. Pitagora i njegovi studenti smatrali su da je sve povezano sa matematikom i da se mnoge stvari mogu promeniti i mnoge predvideti u ritmičkim ciklusima. U biti svega je broj. Brojevima se može sve iskazati. Oni predstavljaju vanvremenska, večna obeležja. U prirodi se sve potcinjava broju i zato naučimo brojeve koji vladaju svetom. Pitagora je pružio način razmišljanja koje ljude čvrsto drži na tlu a lice okreće ka višem. Osim što je bio filozof, matematičar, astrofizičar, važio je za vrsnog vidovnjaka, tumača snova, alhemičara, čarobnjaka, majstora magijskih učenja. Govorio je o tome da je duša besmrtna i da prelazi u druge vrste živih bića. Po njemu religija i nauka idu ruka pod ruku, zavise jedna od druge. Postoje zapisi da je Pitagora izučio numerologiju u Egiptu i kasnije svoje znanje preneo zapadnom svetu. Nauku o brojevima izučavali su i Fenićani, Kinezi, Hindusi, Tibetanci itd.

Njegovi najveći sledbenici bili su Sokrat i Platon. Pitagori su pripisivali različite moći, a zbog čistote svoje duše jedini je mogao da čuje Muziku Sfera – muziku koju proizvode planete i zvezde dok krstare nebom. Verovao je u reinkarnaciju i sećao se svih svojih predhodnih života.

U XX veku bilo je dosta naučnika koji su proučavali numerologiju. Začetnica zapadne numerologije XX veka bila je Sara Džoana Denis. Bila je veliki poznavalac Biblije i dela Pitagore, Platona i drugih filozofa. Njena knjiga “Filozofija brojeva”izdata je 1908 god. i bila je potpisana njenim venčanim imenom g-đa L. Dau Balije.Njene sve knjige su duhovne i imaju cilj da u ljudima probude svest da su božanska bića. Pisala je otvoreno o reinkarnaciji i o tome koliko su pojedine odluke bitne u životu. Doktorka Džuno je osnovala Kalifornijski institut za numerološka istraživanja. Numerologija kao nauka zivi I danas.Zahvaljujuci numerologiji otkrivamo simbole božanskih energija. Ona nas uvodi u svet boja, zvuka, svetlosti i spoznaje o nama. Što više saznamo o sebi samima lakše ćemo koračati kroz život. Svaki broj u numerologiji predstavlja određene osobine neke ličnosti i mi zahvaljujući tom znanju možemo lakše da shvatimo zašto se NEKO ponaša baš tako. Brojevi imaju veliki značaj u našim životima. Preko njih dolazimo do saznanja ko smo, kakvi smo, na koji se način ophodimo prema ljubavi, novcu, poslu, uspehu... Kroz devet numeroloških pojmova odnosno brojeva pokušaćemo zajedno da otkrijemo misteriju zvana – numerologija.

Vesna Virgo 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter