Blog: astrolog i tarot tumač Olga

Osnovne karakteristike horoskopskih znakova

OVAN

JA PREDVODIM... to je osnovni moto ovog znaka. Pod vladavinom energičnog i moćnog Marsa, on predstavlja ego i volju u svom najosnovnijem smislu. Vođstvo mu je u krvi, najsrećniji je kada je sam sebi šef... a ako to već nije moguće onda će težiti po svaku cenu da nametne svoje mišljenje, jer je ono (naravno) jedino ispravno.
Ovnovi su strastveni i euforični ljudi, koji hoće sve i hoće to odmah. Ljubav je za njih slatka igra, kada se jednom odluče, napadaju nemilosrdno. Osvajaju na brzinu, tehnike zavođenja su za njih nepoznata materija, ali će vas sa zadovoljstvom loviti i uživati u tome. Ne očekujte nežne i romantične reči od ovih ljudi, oni će svojim postupcima pokazati da im je stalo do vas.
Uspešni su u svim aktivnim zanimanjima – kao sportisti, hirurzi, policajci, istraživači, pevači, glumci...

Slabe tačke su im glava i oči, skloni su povredama i mogu imati probleme sa pritiskom.

BIK

JA IMAM... moto ljudi rođenih u ovom znaku. Pod uticajem su Venere, planete koja simbolizuje ljubav, lepotu, umetnost i uživanje. Pripadnici ovog znaka žele harmonične odnose i sigurnost u svojoj porodici i sa ljudima koji su im dragi. Užasno su istrajni i odlučni u svemu što rade, ali i štedljivi, pa u velikom broju slučajeva uspevaju sebi da obezbede ono što im je zaista bitno – materijalnu sigurnost i lagodan život.
Kada je ljubav u pitanju, bikovi osvajaju ležernošću. Njihova osećanja su duboka i mirna, romantični su i senzualni, prosto neodoljivi. Mogli bi ih nazvati idealnim partnerima, jer daju srce, dušu i sva svoja zemaljska blaga onima koje vole. U priličnoj meri su verni, a mogu biti jako posesivni i ljubomorni.
Pošto im je materijalna sigurnost preokupacija, odlično će se snaći u svim poslovima koji su vezani za ekonomiju i finansije, kao i za ishranu. Vole umetnost, naročito muziku, i među njima ima dosta pevača.

Slabe tačke su im grlo, vrat a često boluju i od bolesti koje su vezane za neumereno konzumiranje hrane i pića.

BLIZANCI

JA KOMUNICIRAM... osnovni moto Blizanaca, mada bi neki cinici to preveli kao – ja pričam, sve dok ima nekoga ko me sluša. Njima vlada planeta Merkur, koja označava intelekt, inteligenciju, hitrost i domišljatost. Blizanci su dvostruki znak, pa će ih jedni doživljavati kao površne pričalice, a drugi kao pametne i radoznale osobe. Vredni su, ali i prepredeni i lukavi, puni neiscrpne radosti i želje da se uvek oko njih nešto dešava, kao prijatelji nezamenljivi, velika vragolasta deca čak i u poznim godinama.
U ljubavi znaju da budu pomalo površni, da u isto vreme ratuju na par frontova, jer – sve je zanimljivo i sve žele odjednom, osećanja su im ne naročito duboka. Teško ostaju verni baš iz tog razloga sto mrze monotoniju i jednoličnost i lako će se okrenuti za novom i zanimljivom osobom. Pošto su odlični retoričari, odgovaraju im poslovi u advokaturi, novinarstvu, kao profesori, trgovci, sva radna mesta koja su živa i u kontaktu sa ljudima.

Osetljive tačke su im pluća, ramena, ruke i nervi.

RAK

JA OSEĆAM... moto pripadnika ovog znaka, pod vladavinom Meseca. Ono što ih najbolje opisuje je emotivnost, naglašena intuicija, privrženost porodici i promenljiva raspoloženja. Vrlo su komplikovanog karaktera, veliki domaćini, bogatog unutrašnjeg života i mašte, umetnički nastrojeni. Veliki su radnici, ali ne preterano ambiciozni, marljivo i sa puno energije će uraditi svaki posao koji im se da. Dom i porodica su im izuzetno važni i sve će uraditi za njihovu dobrobit.
U ljubavi su senzibilni, mazni, istinski romantičari, beskrajno se zaljubljuju i kada nađu osobu svog života do srži su joj odani i verni. Iako to ne pokazuju na prvi pogled, dubinski su ljubomorni i posesivni i iz svojih klešta ne puštaju baš tako lako. Treba im jak partner kome će lako prepustiti donošenje odluka u zajedničkom životu.
Od poslova im odgovara pisanje romana ili poezije (zbog ogromne količine osećanja koje nose u sebi) sve u vezi istorije, arheologije ili antikviteta, mogu biti divni kuvari ili poslastičari, a ni trgovina im nije strana.

Imaju osetljiv stomak, pluća, grudi, mokraćne organe.

LAV

JA KREIRAM... moto je lava, ali bi isto tako bilo tačno i da je JA HOĆU dovoljno. Jer to su lavovi, kraljevi, pod vladavinom Sunca, centra našeg sunčevog sistema. Pripadnici ovog znaka su originalni, kreativni, dinamični, velikodušni, samouvereni. Želja je i nepresušna potreba Lava da bude u centru pažnje. Oni su samouvereni, bučni, zabavni, ambiciozni. I pored svega toga, u njima ima neke detinje radosti koja osvaja u trenutku. Lav u ljubavi traži specifičnog partnera – njegova osoba mora imati sve – i fizičku lepotu, i otmenost, i dostojanstvo, i gracioznost, i obrazovanje – sve u svemu mora imati i pojavu i stav... jer jedino takva osoba može da stoji pored jednog kralja Lava. Kada se zaista zaljubi, onda je topao, otvoren, iskren i veoma veran.
Najbolje se snalaze kao direktori, šefovi, organizatori, na bilo kom rukovodećem položaju, ali su isto tako i odlični glumci, doktori ili političari. Gde god bili, šta god radili, ambicije ih teraju uvek i samo napred.

Slabe tačke što se zdravlja tiče su im srce, kičma i oči.

DEVICA

JA ANALIZIRAM.....moto je Devica, kojima vlada planeta Merkur i koja ih je obdarila perfekcionizmom, organizovanošću i analitičnošću. Na prvi pogled hladni kritičari, teško se prepuštaju emocijama, uzdržane. To su inteligentne i lepe osobe ali preterano oštre u kritikama i prema sebi i prema drugima. Organizovane, pravedne, uvek savršenog izgleda, ali stalno zabrinute zbog nekog problema koje samo one mogu da reše.
U ljubavi su nenametljive, čekaju da budu osvojene, zavode nenamerno tajanstvenošću i nedostupnošću. Za vezu sa Devicom je potrebno čelično strpljenje i nervi kao konopci. Emocijama teško dozvoljavaju da se razbuktaju iz straha da će biti povređene. Nisu proračunati, ali su izuzetno oprezni. Device su u priličnoj meri verne, ali samo kada su potpuno sigurne da su pronašle onu neku savršenu osobu za njih.
Diplomatija je jedan od poslova gde se savršeno snalaze, a u obzir dolaze i svi poslovi gde je analiza jako bitna – istraživači, lekari, naučnici, profesori, kao kritičari su nenadmašni, a idu im dobro i strani jezici.

Veliki hipohondri, skloni da pronalaze kod sebe simptome svih mogućih bolesti, ali realno slab stomak, probava, creva, žuč, bruh, želudac.

VAGA

JA ODMERAVAM... ili ti u prevodu cinika – neodlučna sam... osnovni je moto Vaga, pod vladavinom planete Venere, koja ih je usrećila lepotom, skladom, elegancijom. Pripadnici ovog znaka uvek su lepi, brižljivo doterani, sa naglašenom potrebom za ljubavlju, jer ne mogu da žive bez iste. Uvek teže harmoniji i simetriji u životu, večito odmeravajući šta i kako, pa zbog toga njihova naglašena neodlučnost.
Iako se na prvi pogled to ne bi reklo, pripadnici ovog znaka su duboko emotivni, traže da budu voljeni, maženi, da im se pokazuje ljubav, romantični su. Verne su sve dok se osećaju voljeno i sigurno sa partnerom, ako se razočaraju u stanju su da vrate milo za drago prevarom.
Vage mogu biti odlični glumci, umetnici, sva zanimanja vezana za kulturu, lepotu i umetnost im idu od ruke, a isto tako i advokatura i diplomatija.

Što se zdravlja tiče, slabe tačke su im bubrezi, vene, nervi, a imaju i jako osetljivu kožu i mogu biti sklone migrenama.

ŠKORPIJA

JA ŽELIM... time se vode Škorpije. Njima vladaju Pluton i Mars, što ovim ljudima daje borbenost, neustrašivost, energičnost i mudrost. To su hrabre, smele i neustrašive osobe, pune strasti, želje za rizikom, ali i posesivne, osvetoljubive i ljubomorne. Izuzetno inteligentne i intuitivne, svoj mozak koriste kao ubojito oružje, uporne u ostvarivanju svojih ciljeva, pa makar i na svoju štetu.
Kada je ljubav u pitanju, magnetski su privlačne za suprotan pol, osvajaju pogledom koji hipnotiše, prodire i zavodi. Kada vole, vole do krajnjih granica, strasno, intenzivno, ovo je najseksualniji znak. Verni su, ali to isto očekuju i od partnera, na najmanji sumnjivi nagoveštaj postaju užasno posesivni i ljubomorni i vraćaju istom merom. Najbolje se snalaze u profesijama vezanim za bankarstvo, vojsku, policiju, odlični su hirurzi, detektivi, istraživači, a mogu biti i dobri glumci i pisci.

Zdravlje im je generalno snažno, problemi postoje samo sa reproduktivnim organima, a mogu obolevati i od groznica, virusnih infekcija i upala.

STRELAC

JA SHVATAM... moto je Strelčeva, kojima vlada planeta Jupiter, koja ih je obdarila optimizmom, smelošću, direktnošću, to su vesele i društvene osobe, velikodušne i humane. Duhoviti su i plemeniti, ne podnose neiskrenost, to su večiti putnici koje privlače daljine i avantura. Nisu zlonamerni, ali će svakom sasuti istinu u lice. Um im je briljantan, ali njihov večiti optimizam zna da ih uvuče u riskantne poduhvate. U ljubavi nisu neiskreni, ali se jako teško zadržavaju samo kraj jedne osobe. Sloboda im je neophodna, vole raznovrsnost i jako često će biti u paralelnim vezama. Kada se iskreno zaljube, u stanju su da se u potpunosti promene zbog voljene osobe, tada postaju verni do maksimuma i bezrezervno veruju partneru.
Zbog njihove ljubavi prema putovanjima odlični bi bili kao putopisci, ali se fenomenalno snalaze i kao novinari, glumci, inžinjeri, skloni su radu u humanitarnim i verskim ustanovama.

Zbog svoje sklonosti ka bavljenju sportom imaju uglavnom dobro zdravlje, ali slabi su im jetra, žuč, vrat, žlezde, a imaju često problema i sa imunim sistemom.

JARAC

JA GOSPODARIM... to je moto Jarčeva, kojima vlada sudbonosna planeta Saturn. To su sigurne, strpljive, uporne i vredne osobe, konzervativne i duboko ambiciozne. Oprezni su i rezervisani prema drugim osobama, ali su vrlo sposobni i poslovni. Svoju karijeru i svoj život grade polako ali sigurno i u stanju su da ostvare vrhunske rezultate i veliku materijalnu sigurnost. Opaki su protivnici i ne beže ni od čega.
U ljubavi teško pokazuju osećanja, teško se zagrevaju, ali kada se jednom iskreno zaljube pokazuju svoje najbolje osobine, jer su u stanju da voljenu osobu prate i u dobru i u zlu. Veoma su verni i odani, a neverstvo partnera ne praštaju. U duši su jako romantični, ali imaju veliki strah od pokazivanja osećanja, baš iz straha od razočarenja.
Uspešni su u politici, bankarstvu, ekonomiji, kao glumci i književnici. Pošto poštuju tradiciju, mogu da budu veoma uspešni istoričari ili arheolozi. Kojeg god posla da se prihvate, polako i uporno će graditi svoju karijeru.

Kada je zdravlje u pitanju, osetljive tačke su im kosti, zubi, kolena, cirkulacija, a imaju sklonosti ka reumatizmu i artritisu.

VODOLIJA

JA ZNAM... moto je Vodolija, čiji su vladari Uran i Saturn. Pripadnici ovog znaka – čudni, divni i luckasti – najveći revolucionari, reformatori, pronalazači. Sanjari koji maštaju o nekom boljem svetu gde vlada jednakost, humanost, pravda i istina. Osobe kojima je neophodna sloboda i samostalnost, silne intuicije i bogate mašte. Originalni su, neuhvatljivi, veliki intelektualci, uvek deluju novo i neočekivano.
Pošto im je sloboda prioritet, teško se vezuju, ali ukoliko nađu osobu koja ima razumevanja za njihovu komplikovanu prirodu, postaju nežni i osećajni. Zaljubljive su prirode pa je vernost diskutabilna stvar kod njih, i ne vole da polažu račune partneru. Njihova radoznalost i želja da sve probaju zna da ih otera i u totalno promiskuitetno ponašanje.
Pošto poseduju veliku snagu uma i vole tehniku i sve tehničke novotarije, odlično se snalaze u svim poslovima vezanim za napredne i nove tehnologije, kao pronalazači, u poslovima vezanim za elektriku, avionski saobraćaj, kompjutere, inžinjerstvo. Izvrsni su političari, osnivaju nove pravce u umetnosti ili kreiraju nove modne trendove.

Slabe tačke su im srce, nervni sistem, koža, cirkulacija.

RIBE

JA VERUJEM... moto je pripadnika poslednjeg Zodijačkog znaka. Vladari su im planete Neptun i Jupiter koje im daju sklonost ka religiji, umetnosti, misticizmu, to su originalni ali u isto vreme zagonetni i tajanstveni ljudi. Veoma su skloni umetnosti, puni razumevanja i sažaljenja za nevolje drugih, magične i nesposobne da žive bez ljubavi. Melanholične su, stidljive, neshvaćene ali im ne manjka ambicije, upornosti i izdržljivosti. Ribe vole duboko i tiho, čežnjivo, romantično. Sklone su da idealizuju ljude koje vole, imaju veliko srce i ogromnu količinu ljubavi za onu neku idealnu osobu. Sentimentalni su, maštoviti, osećajni i privrženi i voljenu osobu neće povrediti ni mišlju, a kamoli delom.
Odlične su u svim humanim profesijama, a naročito se ističu kao lekari, psiholozi, psihijatri. Pošto su dubinski privrženi umetnosti, mnoge Ribe su slikari, muzičari, fotografi, vajari.

Problemi sa zdravljem se javljaju kod stopala, nogu, pluća, kože.

Olga 0906 200 600 (fix. i mob. tel: 42 din/0,5 min)
< 1 2 
bottom

Prijavite se na MOJ ASTROLOG newsletter